Huszonhárom pontos körmendi vereség Szegeden

Óriási csalódást okozott a Szedeák otthonában a Fortress Lami-Véd Körmend: 23 ponttal kikapott.

Gyúrós István

Felfokozott hangulatban kezdtek a hazaiak, de Bell és Townes kosaraival a Körmend irányította a meccset. Ám a  negyed végén egalizált a Szedeák (17-17).  A folytatásban elhúztak a vendégek  21-28-ra, majd 26-35-re is vezettek, ám három másodperccel a félidő vége előtt eladták a labdát. Levy pedig egy triplával szépített, így 29-35-ös eredménnyel vonulhattak szünetre a csapatok.

Jött Fodor, majd Bell, és már 29-40-re vezettek a vendégek – sima lesz, gondolhatták  a körmendi szurkolók. De a Szedeák másként gondolta, Drahos vezetésével repesztett egy 14-0-s sorozatot, majd kiegészítette egy 24-2-es szériára, így 11 pontos hátrányból 11 pontos előnyt kovácsolt. A Rába-partaik ötlettelenül játszottak (56-44).

Az utolsó negyed szintén a hazaiakról szólt, Kiss Zsolt újabb pontjaival gálázott és nyert a szegedi alakulat. A Körmend ezzel a vereséggel pedig négy bajnokijából a harmadikat is nagy különbséggel veszítette el – a különbség az, hogy az Atomerőmű és az Albacomp után ezúttal egy alacsonyabban rangsorolt együttes ellen.

Fodor Péter: Többször rángattuk már az oroszlán bajszát, most meg is téptük azt. A félidőben megbeszéltük, mit csinálunk rosszul. Remekül összeállt a védekezésünk, és kintről is betaláltunk, sőt a kispad is sokat hozzátett a sikerhez.

Zoran Martics: A harmadik negyedünk egyszerűen borzasztó volt, védekezésben és  támadásban nem sikerült semmi, így csak vereség lehetett a vége.
 
Szeged - Naturtex-SZTE-Szedeák-Fortress Lami-Véd Körmend 84-61 (17-17, 12-18, 27-9,  28-17). – Szeged, 1200 néző, NB I. A-csoportos férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette: Földházi, Ádám, Pozsonyi.

Szedeák: DRAHOS 11, LEVY 22/9, László 5, Ivosev 11, Dukics 13/3. Csere: KISS ZS. 13/9, Molnár M. 5/3, Csorvási, Tanács 4. Vezetőedző: Fodor Péter.

Körmend: Ruják 1, Fodor G. 4, Ferencz 12/6, BELL 25/3, Townes 8. Csere: English 2, Mladenovics 1, Cseh, Sonyák 3/3, Eilingsfeld 5/3. Vezetőedző: Zoran Martics

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!