Megszűnik a Bolyai Lakásszövetkezet

Idén januárban Ihász János, a szombathelyi Bolyai Lakásszövetkezet elnöke egyeztető tárgyalást kezdeményezett arról, hogy csatlakoznának a Bartók Béla Lakásfenntartó Szövetkezethez. Az egyezség az héten létrejött.

Bajdó Bettina

Ihász János elmondta, hogy 41 év óta működik és gazdálkodik önállóan a 120 lakásból álló Bolyai Lakásszövetkezet, ám eljött az az idő, hogy ő már nem tudja vállalni tovább az elnöki teendők ellátását. Ezért találni kellett valamilyen megoldást.

S mivel senki nem vállalta magára az elnöki teendőket, a megoldást  abban látták, ha egyesülnek a Bartók Béla Lakásfenntartó Szövetkezettel. A közgyűlésükre meghívták dr. Horváth Józsefet, a Bartók Béla Lakásfenntartó Szövetkezet elnökét, hogy bemutassa az általuk kínált lehetőségeket.

Március 3-án tartották a Bolyai Lakásszövetkezet zárszámadó, tisztújító közgyűlését, amelyen nem tudtak döntést hozni a csatlakozásról, mivel az alapszabályban rögzítettek szerint az ehhez szükséges kétharmados határozatképesség nem volt meg a gyűlésen.

Nagy volt a nyomás, hiszen ha nem tudtak volna döntést hozni a következő közgyűlésen, akkor felszámolták volna a Bolyai Lakásszövetkezetet és ügygondnokot neveztek volna ki. Ezt tudomásul véve a következő közgyűlésen, március 23-án módosították az alapszabályt,  s ennek értelmében egyszerű többségi szavazással határozták el, hogy egyesülnek a másik szövetkezettel.

- A csatlakozás tervezett időpontja július 1-je - folytatta dr. Horváth József. - Jó érzés, hogy bizalmat szavaztak, ám ezt nem elég megszerezni, meg is kell tartani. A Bolyai Lakásszövetkezetet önálló részközgyűlési körzetként fogjuk kezelni és a tagtulajdonos társak nem közgyűlési meghívót kapnak, hanem a Bartók Lakásszövetkezet önálló elszámolási egységeként részközgyűlésén fog dönteni az épület felújítási, üzemelési teendőiről.

A lakók a beolvadásból nem éreznek majd semmit, ugyanúgy kell majd fizetni tovább a közös költséget, s adatot kell szolgáltatni a vízfogyasztásról is. Az elszámolás is nagyjából ugyanaz lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!