Trendi a lusta asszony tortája

Gasztronómiai bemutatóra és kóstolóra invitálta a vendégeket a Kőszeghegyalja Idegenforgalmi Egyesület a hét végén. Magyaros ételkülönlegességek, pizzabemutató, esküvői torták és sütemények vonzották a hazai és a határon túli érdeklődőket.

Simon Erzsébet

Turistacsalogató tavaszi gasztronómiai napokra invitálta a látogatókat Bozsokra a Kőszeghegyalja Idegenforgalmi Egyesület. A civil szervezet fogja össze a helyi vendéglátókat, közreműködik a közös programok létrehozásában, a helyi turizmus népszerűsítésében.

Szombaton és vasárnap az "étkek tárháza" rendezvény azt jelentette, hogy a helyi vendéglátó egységek magyaros ételkülönlegességeket, vadételeket s egyéb finomságokat kínáltak, csekély ajándékkal kedveskedtek a betérőknek. Mi a Kerekes cukrászdában jártunk, ahol szebbnél szebb esküvői torták, lakodalmi sütemények sorakoztak a kiállítóteremben.

Bangáné Deák Anna elmondta, hogy ez már a hetedik alkalom, amikor az esküvőre készülődőknek bemutatják a lakodalmi édességeket, az éppen trendi  menyasszonyi tortákat. A mostani divat szerint a fiatal pár tortájának összhangban illik lennie a helyszín díszítésével. Ha például az esküvőn, a lakodalmi kiegészítőkön a lila tónus dominál - ez a szín most nagyon kedvelt - , az édességnek is ezt kell tükröznie.

A menyasszonyhoz "öltöztetik" a tortát, ami lehet kerek, négyszögletes, emeletes, de mindenképpen egyedi. A legújabb trend az, hogy a marcipánnal bevont  emeletes torta teteje egy nagyobb, többszeletes darab, alá pedig annyi, a felsőre hajazó  mignon-nagyságút helyeznek el, ahány személyt szeretne megkínálni vele az ifjú pár. Akár minden darab más-más díszítést is kaphat.

Amúgy ez a lusta "újasszonyok" tortája, hiszen kiküszöbölhető a szeletelés. A gasztronapokon a tortakiállítás vonzotta a legtöbb látogatót.

NINCS MUNKANÉLKÜLI A TELEPÜLÉSEN

Bozsokon a hétvégi rendezvény remek alkalmat kínált arra, hogy a település történelmi múltja mellett a gasztronómiai örömöket is megismertessék a turistákkal. A helyi vendéglátók nem egymás konkurenciái, hiszen mindegyikük egy kicsit más kínálattal várja a betérőket. A vendéglátóhelyek rendszeres látogatói az osztrákok, akik viszik tovább  a falu jó hírét. Darabos Béla polgármester arra is büszke, hogy a vállalkozók munkát adnak a helyieknek. Nincs is egyetlen egy munkanélkülijük sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!