Válogatott futsal-siker Szombathelyen a norvégok ellen (videóval)

A szerbek elleni vb-pótselejtezőre készülő férfi futsal-válogatott Szombathelyen zsúfolt ház előtt felkészülési meccsen legyőzte Norvégiát. Halmos Máté is debütált.

Tóth Gábor

Magyarország-Norvégia 4-3 (2-0). - Szombathely, 1500 néző, barátságos válogatott futsalmérkőzés, vezette: Kovács G., Farkas, Solymosi, Huszár.

Magyarország: Reveland - Németh P., Dávid, Dróth, Gyurcsányi. Csere: Nagy T., Trencsényi, Lovas, Rábl, Tóth Sz., Halmos, Sámson. Szövetségi kapitány: Frank Tamás.

Norvégia: Rakvaag - Klaussen, Haga, Ravlo, Garden. Csere: Egholm, Valoy, Lindstand, Rashid, Moen, Brevig, Nordtun. Szövetségi kapitány: Esten Oddmund Saether.

Gólszerzők: Rábl a 9., Németh P. a 11., Lovas a 21., Gyurcsányi a 38., ill. Haga a 24., Rashid a 30. és a 37. (tízméteresből) percben.

A szervezők megadták a módját a magyar futsalválogatott első szombathelyi vendégjátékának - szurkolóban sem volt hiány. A játékosokat a Haladás VSE fiataljai kísérték be a pályára. A meccs előtt Nyilasi Tibor, korábbi 70-szeres válogatott labdarúgó, az MLSZ sportigazgatója köszöntötte 25. válogatottsága alkalmából a kapust, Reveland Zoltánt. Majd Lazáry Viktor, Szombathely alpolgármestere a válogatottban a vasi színeket képviselő Halmos Máténak (Admirál-Haladás VSE) gratulált.

Videó: burkonmedia.hu

Az agresszív, kemény norvég válogatott meglepte, sok hibára kényszerítette a mieinket. Kellett kis idő, mire rendeztük a sorainkat. Erős tempót diktáltak a felek, szikrázó párharcokat láthattak a drukkerek, helyzet is akadt mindkét kapu előtt. A 9. percben egy szögletvariáció végén Rábl szerzett vezetést a magyar válogatottnak (1-0). Majd a 11. percben Németh távoli bombája talált utat a norvég kapuba (2-0). Jól játszott a magyar csapat, csak az utolsó passzokba, a kapu előtt rendre hiba csúszott, így az eredmény már nem változott az első félidőben - a norvégok elvétve alakítottak ki helyzetet. Fordulás után is a mienk diktálták a tempót. Alig kezdődött el a játék, egy remek egyéni alakítás végén Lovas is feliratkozott a góllövőlistára (3-0). De, hogy ne nyugodjon meg teljesen a hazai csapat, arról Haga tett, aki a 24. percben egy kontrát zárt eredményesen (3-1). A szépítéstől felbátorodtak a vendégek, egyre több dolga akadt Revelandnak. A 30. percben pedig Rahid góljával ismét nyílt lett a meccs (3-2). A magyar csapat nem tudott felpörögni, lassan játszott, saját térfelére szorult vissza. Aztán a 37. percben Rashid tízméteresből egyenlített (3-3). A hajrában a magyar csapat vészkapust vetett be, ami eredményesnek is bizonyult: a 38. percben Gyurcsányi bombázott közelről a léc alá egy kapufáról lecsorgó labdát (4-3). Nagy csatában csikarta ki a győzelmet a magyar válogatott.

Frank Tamás: - A mai játékkal nem voltam igazán elégedett, főleg a második félidőben éreztem azt, hogy fásult, lassú a társaság – de nyertünk,és ez a lényeg. Egy nagyon jó, fizikálisan nagyon erős, évek óta a világ közvetlen élvonalába tartozó szerb csapat vár ránk a pótselejtezőben. Készültünk becsülettel szerintem készen állunk arra, hogy tisztességgel helytálljunk. Felemás érzésekkel várom a pótselejtezőt, hiszen két kulcsjátékosomra sérülés miatt nem számíthatok, de bízom a fiúkban, bízom egy szép eredményben.

Ezek is érdekelhetik