ZTE-Haladás: félig teli, vagy félig üres a pohár?

Szereztek egy, vagy veszítettek két pontot szombaton Zalaegerszegen? Artner Tamás szerint az első variáció a helytálló, a tréner a haladas.hu-nak a mérkőzés értékelése mellett megindokolta cseréit is.

Zalai Hírlap

Vélhetően bőven lesz idő elpolemizálni a legutóbbi ZTE-Hali (1:1) rangadóról, míg eljön az újabb DERBI - a sereghajtó zalaegerszegiek helyzete ugyanis a szombati döntetlen után ugyanolyan kilátástalannak tűnik, mint előtte. Ergó: könnyen lehet, hogy a következő szezont az NB II-ben töltik a kék-fehérek. A Haladást a biztató tavaszi rajtot követően, azaz a Győr elleni 1:1, a Vasassal szembeni 3:0 és a zalaegerszegi 1:1-et követően talán ilyen veszély nem fenyegeti - de óriási hiba lenne már most hátradőlni a fotelban. A tizedik helyen álló Halmosiék ugyanis még nem távolodtak el a veszélyes zónától, mert bár öt pont az előnyük a kieső pozícióban tanyázó Vasas ellen, ez azért még nem jelenthet megnyugvást. Visszatérve a szombati rangadóra. Mit láthattunk? Láthattunk-hallhattunk közel ezer Haladás-drukkert, küzdelmes meccset, sok-sok ziccert mindkét oldalon, három kiállítást. Egyvalamit nem: Hali-győzelmet. A szurkolók egy része inkább félig üresnek, nem pedig félig telinek látja a meccs után azt a bizonyos poharat - szerintük az egy pont kevés a sereghajtó ellen. A másik részük viszont úgy vélekedik: egy, az életéért küzdő, apait-anyait beleadó kék-fehér gárda otthonából csentünk pontot.

- Miért maradt ki Kulcsár, és miért Schimmer került a helyére?

- Az volt a tervem, hogy az Oross Marci mögötti három villámgyors középpályás - Nagy Dániel, Schimmer Szabolcs, Radó András - bejátssza a réseket, és gyorsan felzárkózzon az akciókhoz - nyilatkozta Artner Tamás a www.haladas.hu oldalnak. - Ez az első fél órában rendben is volt, szépen felépítettük a támadásokat, kézben tartottuk a meccset, jött is a gól, és ha ezt követően berúgjuk helyzeteinket, lerendezhettük volna a meccset. Nem tettük, helyette Guzmics Ricsi elkövette buta hibáját, a ZTE pedig kiegyenlített - ettől pedig vérszemet kaptak a hazaiak. Ricsit ugyan nagyon megviselte a baki, de nem is elsősorban rá, hanem a csapatra hatott demoralizálóan Balázs gólja. Remélem Guzmics a vasárnapi meccsre elfelejti hibáját, és mentálisan teljesen rendben lesz. A szünetben kértem a fiúkat, hogy a védőzónában többet ne hibázzanak, ugyanakkor hangsúlyoztam: ne elégedjenek meg a döntetlennel, győzelemre játsszanak. Sajnos a szünetben Nagy Danit kényszerűségből le kellett cserélnem, fájt a combja, nem kockáztathattam meg, hogy több hétre elveszítsük. A helyére Sipos Norbit küldtem be, vele elsősorban a szélsőjátékot szerettem volna erőltetni. Ez kis híján rögtön eredményre vezetett, hiszen egy Sipos-Halmosi bal oldali akció végén Oross került ziccerbe, ám fölé lőtt. Következett a zalai kiállítás, én pedig úgy gondoltam, hogy behozok egy szervező futballistát, de mire becserélhettem volna, Rajos Gábort kiállította a játékvezető - így dugába dőlt a tervem. Ráadásul "Dödi" kiválásával elveszítettünk egy védekező, labdaszerző középpályást, így a zalaiak könnyebben átjöttek rajtunk, és viszonylag sok helyzetet kialakítottak a kapunk előtt. Ennek ellenére a hajrára becseréltem Kenesei Krisztiánt, hiszen változatlanul szerettem volna megnyerni a meccset. Az Oross-Korolovszky váltással viszont már a döntetlen őriztük.

- Az első húsz percben sok helyzetet kidogoztunk, kifejezetten jól futballoztunk, ekkor eldönthettük volna a meccset. De a pozitívumok felsosolását a szombati mérkőzés mellett kibővíteném a Győr és a Vasas elleni meccsekre: góljaink zömét szélsőjáték után szereztük, olyan akciókat követően, amelyeket a felkészülés során begyakoroltuk. Ezekben nagy szerepe volt Schimmer Szabolcsnak és Halmosi Péternek is, hiszen mindketten gyakran mutatkoztak az ellenfél kapuja előtt. Negatívum, hogy szombaton három-négy helyzete is akadt ellenfelünknek, igaz ebből kettő a mi hülyeségünk miatt. Összességében úgy érzem, hogy a szurkolók egy nagyon jó iramú, helyzetekben bővelkedő, meccset, és azt láthatták, hogy ez a ZTE sokkal erősebb az őszinél. Mindent egybevetve reálisnak érzem a döntetlent. 

- Nem bizony, ezért is lesz nagy szükség Korolovszky játékára, aki ugye már Zalaegerszegen is beszállt, igaz, sok idő nem jutott számára. Ám Keneseihez hasonlóan vele is számolok vasárnap. De számítok a részleges külső bokaszalag-szakadást szenvedett Vujovics játékára is, Goran szerda-csütörtök körül kezdhet el edzeni. A bordájával kínlódó Nagy Gábor már előbbre tart, ő már a keddi edzésen futballozhat. Neki elsősorban pszichésen kell helyre tennie magát, el kell döntenie, hogy egy ilyen sérülés után mikor tudja már vállalni az ütközéseket.

Sok-sok Hali hír a www.haladas.hu oldalon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!