40 éve kezdődött a muravidéki, vasi és zalai tűzoltóságok együttműködése

Lenti - Négy évtizeddel ezelőtt, 1972-ban kezdődött el hivatalosan az együttműködés a muravidéki, valamint a Vas és Zala megyei tűzoltóságok között. A jubileum kapcsán szombat délelőtt 11 órai kezdettel szerveztek emlékező ünnepséget.

Gyuricza Ferenc

A rendezvény helyszínéül a Zala megyei Lentit választották, a határ menti városnak ugyanis mindig kiemelt szerepe volt a nemzetközi kapcsolatok ápolásában. A tűzoltóságok közti együttműködés évtizedekkel megelőzte azt a jelképes hídépítést, amely végül az európai uniós csatlakozással vált teljessé.


A Németh-Fa Kft. dísztermében több olyan jelenleg is aktív, illetve már nyugállományban lévő tűzoltó jelent meg, aki személyesen is részese volt az együttműködés elmélyítésének, őket Wéber Antal ezredes, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője köszöntötte. A visszaemlékezések során elhangzott, az 1972-es megállapodást megelőzően is voltak kísérletek a nemzetközi kapcsolatok kiépítésére. Mindennek a jubileum kapcsán egy rövid kétnyelvű kiadványban mutatták be, melynek szerzője Gombóc Ferenc, a muravidéki régió tűzoltóinak egykori parancsnoka volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!