Beismerő vallomást tett a szombathelyi szatír

Nyolc támadást írnak a szerdán elfogott szombathelyi szatír számlájára, a fiatal férfi részletes beismerő vallomást tett, akár tíz évet is kaphat. Áldozatai között volt tízéves kislány és gyermekes anyuka is.

Kozma Gábor

Március 27-én este egy férfi követte a lépcsőházba tartó kisgyerekes anyát, majd a lakásába besurranva rátámadt. Így indult az a bűncselekmény sorozat, amely szerdán ért véget.

Hollósi Gábor szombathelyi rendőrkapitány és dr. Horváth András rendőr alezredes tájékoztatta csütörtökön a sajtót a szatíros támadó néven elhíresült bűncselekmény sorozatról, illetve a tettes elfogásáról. A kapitány részletesen szólt az egyes támadásokról, az elkövetés módjáról és a bűncselekmény körülményeiről. Hangsúlyozta, hasonlóra évtizedekre visszamenőleg nem akad példa a városban.

Az első támadásban - amikor az elkövető egy kisgyermekes anyát tepert le, miután besurrant utána a lakásába -   a bátran ellenálló hölgyet súlyosan megsebesítette. A rendőrség  ekkor nagy erőkkel vonult ki, s elkezdődött a nyomozás mindenre kiterjedő aprómunkája. Időközben egy hölgy jelentkezett és elmondta, hogy az újságban olvasott a fenti esetről és őt is hasonló támadás érte, csak nem mert szólni.

Ez a támadás március 24-én volt, szintén este 6-kor, a szatír ezt az időpontot kedvelte leginkább. Bár nemi erőszak nem történt (egyetlen esetben sem), ám a hölgy tartós lelki sérüléseket szenvedett. 

Április 12-én ismét lecsapott az ismeretlen és másnap is. Ez utóbbikor a Kodály Zoltán utca egyik lépcsőházába követett egy nőt, majd fajtalankodásra akarta bírni. Nem sikerült, elmenekült, de  17-én újra próbálkozott  Ekkor a Szent Márton utcában egy kislányt követett, beérte és fogdosni kezdte. Szerencsére megzavarták, így elfutott.

Április 20-án este 6-kor a Váci Mihály utca mögötti töltésen egy sétáló hölgyre csapott le, ám egy kocogó  megzavarta.  

És még nem volt vége: 21-én a Bem József utcában kémlelte áldozatát, két napra rá pedig a város másik részében támadt. Két kislányt követett a játszótérről, a nagyobbikat letámadta, zaklatta. A kisebbik el tudott futni és értesítette szüleit. A támadó innét is elmenekült, de ekkorra már összeállt a mozaik, nyomára jutottak. 

Tíz évet is kaphat

Hollósi Gábor ezredes részletesen szólt a nyomozásról, érdekes összefüggéseket említve. A támadó, aki sajtóértesülések szerint soproni, albérletben lakott mitsem sejtő oladi rokonánál. Ápolt, átlagos kinézetű huszonévesről van szó, aki tettért 10 évnél is több börtönt kaphat. A szerdán őrizetbe vett férfi, akit szemérem elleni bűntettel gyanúsítanak, részletes beismerő vallomást tett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!