Fokozott közúti ellenőrzés: több százan fizethetnek

A háromnapos kiemelt országos ellenőrzés során több száz közigazgatási hatósági eljárást indítottak, és sok esetben helyszíni bírságot is kiszabtak a vasi rendőrök.

Vas Népe

Az Országos Rendőr-főkapitányság április 17-19 között tartott fokozott közúti ellenőrzést.

Az Országos Rendőr-főkapitányság által 2012. április 17-19. között – különös tekintettel a megengedett legnagyobb sebességet átlépőkkel szemben – elrendelt fokozott ellenőrzés alkalmával

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén gyorshajtás miatt hat főt bírságoltak meg a helyszínen, míg a leállításos ellenőrzések során további két külföldi személlyel szemben szabtak ki a rendőrök közigazgatási bírságot, illetve sebességtúllépés miatt további öt fővel szemben került sor közigazgatási hatósági eljárás kezdeményezésére.

A leállítással nem járó ellenőrzések tekintetében háromszáz esetben közigazgatási hatósági eljárás, valamint további huszonnégy esetben szabálysértési eljárás indult.

A fokozott ellenőrzés idején a rekorder a 87-es számú főútvonalon (lakott területen kívül) a megengedett legnagyobb 90 km/h sebesség helyett 140 km/h sebességgel, Simaság belterületén (lakott területen belül) a megengedett legnagyobb 50 km/h sebesség helyett 105 km/h sebességgel közlekedett.

Egyéb közlekedési szabályokat megsértőkkel szemben tizenhét esetben szabtak ki helyszíni bírságot a rendőrök, illetve tíz alkalommal feljelentették  aszabálysértést elkövetőket.

Az ellenőrzés során biztonsági öv használatának elmulasztása miatt tizennégy esetben, a megállás és várakozás szabályainak megsértése miatt két esetben, ittasan kerékpározó személlyel egy esetben került sor közigazgatási hatósági eljárás megindítására.  

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!