Időközi választás lesz vasárnap Répceszentgyörgyön

Időközi polgármester- és képviselő-választást tartanak vasárnap Répceszentgyörgyön. A faluvezetői posztért hárman szállnak ringbe, a négy képviselői helyre tízen pályáznak.

Simon Erzsébet

A község képviselői a január 25-ei ülésükön hoztak határozatot a testület feloszlatásáról, azok után, hogy Horváth Károly Zsolt polgármester a falu vashulladékát elvitte a sárvári MÉH-telepre, ám a bevételi számlát nem az önkormányzat, hanem a saját nevére állította ki. Ezt a faluvezető még aznap jelezte képviselőtársainak.

A választási bizottság április 15-ére tűzte ki az időközi választás időpontját. vasárnap reggel hat és este hét óra között járulhat tehát az urnákhoz a település 95 választásra jogosult lakója. Három polgármester-jelöltre voksolhatnak: Gróf Istvánnéra, Horváth Károly Zsoltra és Varga Lívia Eleonórára. Mindhármukat független jelöltként vették nyilvántartásba, s valamennyien társadalmi megbízatásban látnák el a faluvezetői teendőket. Mindannyiuknak van közigazgatási tapasztalata. A helybeli Gróf Istvánné több cikluson keresztül - a mostani kivételével - tagja volt a képviselő-testületnek, s alpolgármesterként is ténykedett. A chernelházadamonyai Horváth Károly Zsolt volt a polgármester a testület föloszlatásáig, a sárvári Varga Lívia Eleonóra pedig korábban a megyei közgyűlés tagjaként szerzett tapasztalatokat.

A 116 lelkes községben a négy képviselői helyre tízen pályáznak, szintén függetlenként: Döme Györgyné, Hasenfratz Rozália, Horváth Géza, Kiss Jenő, Kiss Irén, Lőrincz István Rudolf, Rácz László,  Rácz Lászlóné, Varga Lívia Eleonóra és Varga Norbert.

Ezek is érdekelhetik