Ingyenesen látogatható a Savaria Floriadae

A Savaria Floriadae a fiatal virágkötők nemzetközi versenye. Szombaton és vasárnap látványos alkotások láthatók a szombatehelyi Herman szakiskolában.

Simon Erzsébet

Huszonhárom éve rendezik meg a Herman Ottó Szakközépiskolában a kilencvenes évek vége óta nemzetközivé avanzsált virágkötő versenyt, amely mára komoly rangot vívott ki magának a magyar virágkötészetben.

Az idei megmérettetésen három szlovák  Malinovó, Karva, Prievidza  és négy hazai  Budapest, Kiskőrös, Tata, Szombathely  iskola képviselteti magát. A  szakmai stáb ezúttal a barokk kort jelölte meg, azaz e stílus jegyeit kell érvényesíteniük a tanulóknak az egyéni verseny során a virágcsokor, a viráglegyező és az asztaldíszek készítésekor.

A csapatok ezen kívül első alkalommal virágszőnyeg készítésben mérik össze tudásukat. A pénteken kivitelezett versenymunkákat szombaton értékelik, eredményt tíz órakor hirdetnek, s ekkor lesz a kétnapos események ünnepélyes megnyitója is. Valamennyi program helyszíne a szakiskola.

Külön érdekesség, hogy a kiállítóteremben nemcsak a diákok versenymunkái lárhatók, hanem a vasi virágboltok is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!