Rendezik a Rába medrét

Nagy erőkkel dolgoznak e hetekben a Rába tisztításán, a töltés és a partfal erősítésén, valamint karbantartásán a vizügyes szakemberek.

Kozma Gábor

A vasi vízügyi igazgatóság emberei, kihasználva a kora tavaszi, de inkább a  nyár elejére emlékeztető jó időt, szerte a megyében járják a Rába környékét  és erejükhöz mérten rendezik a folyó medrét, illetve  partszakaszait.

Ikerváron is hasonló munkálatokat tapasztalhattunk, itt a kialakított csatorna  megerősítésén túl egyfajta vadvédelmi szakaszt is kiépítenek.

A Rába hozama az aszályos időszak miatt érezhetően csökkent. Ezért is fontos, hogy a folyó természetes közege, védművei a lehető legjobban működjenek.

A szakemberek mellett a civilek  is segítenek. Ők leginkább a folyó tisztításában, begyűjtendő a  szemetet.  E tekintetben élen jár a körmendi Rába parti Fórum Egyesület,  amely a teljes vasi szakaszra is figyel.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!