Új térburkolat, játszópark avatás Nagymizdón

Új térburkolatot és játszóparkot avattak nemrég Nagymizdón. Az eseményen részt vett V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár is, aki méltatta az összefogást.

Kozma Gábor

Bizonyára sokáig emlékezetes marad  2012. április 21-e a kis hegyháti településen. Nagy nap volt ez számukra, hiszen egyszerre két fejlesztést is átadtak rendeltetésének. 

Az Ág Alapítvány ( egy helyi civil szervezet) sikeresen pályázott az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési alapból,  mégpedig falumegújításra és fejlesztésre. Ennek keretében a temető ravatalozó előtti teret mintegy 160 négyzetméteren új térburkolattal látták el és padokat is kihelyeztek. 

A művelődési ház  udvarán  pedig vadonatúj játszóteret alakítottak ki, mégpedig  hét modern játszóeszközből, növények telepítésével, pihenőpadok elhelyezésével. A teret az utcafrontról egy térburkolatot kapott sétányon lehet megközelíteni  - ez is a fejlesztés része.

Az  ünnepélyes átadón, illetve avatón beszédet mondott V. Németh Zsolt  vidékfejlesztési államtitkár, kiemelve a közösségi összefogást. A létesítményeket  Andor Zoltán plébános szentelte meg, majd Hittigné Katz Éva polgármester mondott  köszönetet az alapítványnak a fejlesztésekért.

Felszólalt  Tompa István, az Ág Alapítvány elnöke is,  majd a  kultúrházban átadási bált rendeztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!