A debütáló Mursits Rolandot feldobja a rengeteg szurkoló

Az NB I-ben vasárnap debütáló 21 esztendős Mursits Roland cseppet sem izgul, ellenkezőleg: alig várja a Diósgyőr elleni meccset - olvasható a haladas.hu-n.

Pum András

Immáron harmadik kapusát próbálja ki tavasszal Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője. Az egészben az a szép, hogy a mester nem azért variál ennyit a kapusposzton, mert egyik kapusunk nagyobbat betlizik mint a másik - ellenkezőleg. Rózsa Dániel 26 mérkőzést védett a 2011/2012-es bajnokságban, majd Artner úgy döntött, hogy a jól teljesítő cerberus után a korosztályos válogatott Gőcze Gergőnek is bizalmat szavaz. Jól tette, mert Gőczének ugyan a Paks ellen - szerencsére - nem volt dolga, Kaposváron viszont több jó védése is akadt. A vasárnapi, Diósgyőr elleni meccsen pedig a szintén korosztályos válogatott, 21 éves Mursits Roland kap bizalmat, a fiatal hálóőr vasárnap debütál az NB I-ben.

- Kedden szólt Artner Tamás, hogy én védek vasárnap a Diósgyőr ellen - mondta Mursits Roland a www.haladas.hu oldalnak. - Nos, bár ez lesz életem NB I-es bajnokija, cseppet sem stresszelem magam a nagy nap miatt, egyáltalán nem vagyok egy izgulós típus. Talán utoljára még ifista koromban cidriztem egy kicsit a meccsek előtt, de a bemelegítéskor el is múlt ez az állapot. Most sokkal inkább várom már a meccset, hiszen szeretnék bizonyítani. Huszonegy éves vagyok, két éve kerettag, bíztam bent, hogy előbb-utóbb lehetőséget kapok. Persze elsősorban úgy kalkuláltam, hogy Rózsa Dani sérülése vagy kiállítása miatt kaphatok szerepet. Hogy mik az erősségeim? Ezt inkább meghagyom a szakértők számára, annyi viszont biztos, hogy általánosságban sok néző, tévéközvetítés, a nagy tét spannol, feldob, még motiváltabb leszek tőle. Úgyhogy nagyon várom már a vasárnapot, szeretnék győzelemmel és persze jó teljesítménnyel, kapott gól nélkül bemutatkozni az NB I-ben. Természetesen a csapat sikerese a legfontosabb, tehát ha mondjuk nyerünk, de beszedek közben két gólt, nem bánkódok, sőt! Ami a Diósgyőrt illeti: több meccsüket, köztük a legutóbbi Honvéd ellenit is láttam a televízióban, azt tapasztaltam, hogy voltak jó és kevésbé jó periódusaik. Az viszont köztudott, hogy távolról rengeteget és remekül lőnek, elég ha csak a spanyol Luque nevét említem. De mint említettem, a Rohonci úton mindenképpen nyerni akarunk!

További Hali-hírek a Haladás Sopron Bank hivatalos oldalán, a www.haladas.hu portálon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!