Aczél-ügy: megegyeznek?

Szombathely - Nem született bírósági ítélet Aczél Zoltán labdarúgó edző munkajogi perében, mert a hétfői maratoni hosszúságú tárgyalás végén a felek hajlandóságot mutattak az egyezségre.

Simon Erzsébet

Munkaügyi pert indított Aczél Zoltán, a Haladás első osztályú labdarúgó csapatának egykori vezetőedzője a volt munkáltatója ellen, mert az rendkívüli felmondással - a tréner szerint jogellenesen – megszüntette a munkaviszonyát tavaly december derekán.

A Szombathelyi Munkaügyi Bíróságon a hétfői tárgyaláson dr. Szőke Zoltán tanácsvezető bíró iratismertetéssel kezdett. A többi között azokra az MLSZ-beadványokra tért ki, amelyek csöppet sem segítették a bíróság tisztánlátását, mivel számos kérdésre nem adtak pontos választ.

Aczél Zoltán munkaviszonyát arra hivatkozva szüntette meg a munkáltatója, hogy a vezetőedző sportszakmai tevékenységét a Magyar Labdarúgó Szövetség felfüggesztette az ellene folyó büntető-eljárásra hivatkozva. Aczélt az MLSZ később elévülésre hivatkozva felmentette.

A bíróság tanúként hallgatta meg a Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. kisebbségi tulajdonosait, Illés Bélát illetve Séllei Árpádot, Czeglédy Csaba önkormányzati képviselőt, Aczél jogi képviselőjét a büntetőperében, míg a többségi tulajdonos önkormányzat részéről szabályszerűen beidézett Marton Zsolt alpolgármestert nem tudta, mert nem jelent meg a tárgyaláson.

A peres felek között nem volt egyetértés az Aczélnak járó szabadság ügyében, s a bíróság arra is hiába várta a választ, hogy vajon a Haladás ügyvezetője, Tóth Miklós mi alapján sorolt fel olyan indokokat az általa aláírt rendkívüli felmondási dokumentumban, amelyek a munkáltatói jogkört gyakorló taggyűlés rendkívüli felmondásról döntő határozatában nem szerepeltek. Vajon volt-e joga az ügyvezetőnek „továbbgondolni” a történetet? A bizonyítási eljárás befejezését követően a bíró kérdésére, hogy lehetséges-e a kompromisszum a felek között, Aczél ügyvédje, dr. Varga M. Péter igennel felelt, s a korábbiakkal ellntétben dr. D. Nagy Alíz alperesi jogi képviselő is azt mondta, kapott olyan jelzést a megbízóitól, miszerint nem zárkóznak el az egyezkedéstől. A bíróság ezért elhalasztotta a tárgyalást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!