Gázolaj folyt a 86-osra, éjszaka lezárták a Szombathely-Körmend közötti szakaszt

Szombathely, Körmend - Kedden este 22 óra körül lezárták a 86-os főút Szombathely-Körmend közötti szakaszát. Az útra gázolaj folyt ki, a közútkezelő dolgozói gépekkel homokos zúzalékot szórtak az aszfaltra. A forgalom hajnali negyed ötkor indult meg a szakaszon, a csúszásveszélyre táblák figyelmeztetik a sofőröket.

Nagy Ildikó


Információink szerint kedden este egy autó az árokba csúszott a 86-os főút vasvári leágazásánál. Feltehetően e jármű vezetője, illetve a helyszínelő rendőrök értesítették a Magyar Közút ügyeletét arról, hogy csúszik az aszfalt. Kiderült: egy Körmend felől közlekedő kamionból folyt ki a gázolaj az úttestre – Körmendtől Szombathelyig. A balesetveszély miatt a 86-os főút Körmend és Szombathely közötti szakaszát lezárták, a kamionok és az autósok Jákon keresztül közlekedhettek. Az autók többségében a horvát tengerpartra igyekvő, illetve onnan hazafelé tartó szlovák és cseh turisták ültek.


A közútkezelő szakemberei egész éjszaka dolgoztak: homokos zúzalékot szórtak a 86-os szennyezett szakaszára. A munkát, illetve annak hatékonyságát kedvezőtlenül befolyásolta a folyamatosan szemerkélő eső. Mint azt a Magyar Közút ügyeletesétől megtudtuk: hajnali negyed ötre végeztek a szórással, akkor indulhatott meg a forgalom az addig lezárt szakaszon. A szennyezett útszakaszon nem korlátozzák a sebességet, a közútkezelő azonban több, a csúszásveszélyre figyelmeztető táblát is kihelyezett, nem árt hát az óvatosság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!