Bundesliga II.: Király Gábor volt a forduló játékosa

A Bochum ellen (is) parádézó volt Haladás-kapus vezeti a a Bundesliga 2-ben a kapusok rangsorát - olvasható a haladas.hu oldalon.

Pum András

Ismét nagy megtiszteltetés érte a magyar válogatott szombathelyi származású kapusát, Király Gábort. A rutinos hálóőr a Bochum elleni idegenbeli, 0:0-ás meccsen, parádés védéseivel érdemelte ki a "forduló legjobb játékosa" titulust, ezzel értelemszerűen a forduló válogatottjába is bekerült.

- A Német Kicker Sportmagazin immáron másodszor választott meg a forduló legjobb játékosának és 1-es (Magyarországon 10-es) osztályzattal jutalmazott - írja Király Gábor saját honlapján. - Az első fordulóban is ez a megtiszteltetés ért, hiszen akkor a Regensburg csapatát vertük hazai pályán 1:0-ra úgy, hogy a 87. percben büntetőt hárítottam. Ekkor is a legjobb osztályzatot kaptam. Büszke vagyok ezekre a kitüntetésekre, de tudom azt, hogy hétről hétre bizonyítani kell, hogy nem volt véletlen ez a teljesítmény. A kapusok ranglistáját is vezetem 2,1-es átlaggal. Továbbá a forduló előtt 90%-ban hatástalanítottam a lövéseket és ez a hétvégi forduló után pár százalékkal több lett. Érdemes megnézni, hogy a "Forduló válogatottjában" Necat Aygün csapattársam mellett négy (!) bochumi játékos is szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!