Artner Tamás Kulcsárról: van szíve a játékhoz

Artner Tamás, a Szombathelyi Haladás trénere nem tudja elmarasztalni játékosait a Pécs elleni hazai 1:1 után

Pum András

A kívülállók számára izgalmas meccset vívott szombat délután a Haladás és a Pécs, és bár a szombathelyi szurkolók is biztosan élvezték a kilencven percet, a hab, azaz a győzelem, lemaradt a tortáról. Az 1:1-es döntetlen ugyanis hazai pályán kevésnek tűnik, bár, 0:1-ről, a 83. percben egyenlítettünk egy jó játékosokból álló csapat ellen. Megkockáztatjuk: az ősszel a Rohonci úton látott csapatok közül a pécsi gárda volt a legkeményebb ellenfél. Szóval az 1:1-es eredményét sokféle szempontból megközelíthetjük, de azt ne felejtsük: különböző okok miatt Tóth Péter, Korolovszky Gábor, Fehér Zoltán, Simon Ádám, Iszlai Bence és Halmosi Péter sem játszhatott szombaton.

- Játékosaim átérezték a meccs fontosságát, tudták, sok minőségi futballista kiesett, és nekik kell őket pótolniuk  - mondta Artner Tamás, a Szombathelyi Haladás mestere a www.haladas.hu oldalon. - Nem voltunk egyszerű helyzetben, öt-hat kezdőember hiányát minden csapat megérez. Ugyanakkor akik a pályán voltak, minden tőlük telhetőt megtettek. Jól kezdtük a meccset, megvoltak a lehetőségek a gólszerzésre, és néhány nagyon szép támadást vezettünk. Úgy érzem tehát, az első félidőben nem volt gond, pedig nagyon mély volt a talaj, és egy nagyon jó csapattal játszottunk, amely játékosállománya és mutatott játéka alapján messze nincs ott, ahol lennie kellene. Játékosaim is tudták, a Pécs ellen bizony észnél kell lenniük. A két belső védőjük - Causic és Krejci - remek futballista, vagy a bal oldali védő, Zeljkovic is príma játékos. A két labdaszerző, Uzoma és Akassou is remek spíler, és akkor ott van elöl Bajzát Péter.

- A második játékrészben is mentünk előre, sajnos közben az eső is eleredt, kezdtek irreálissá válni a pályaviszonyok - folytatta Artner. - Megkaptuk a gólt, ám nem tudom látta-e, utána mit csináltak a játékosaim? Egy pillanatig nem gondolkoztak, azonnal rohantak a hálóba a labdáért, és vitték előre középkezdéshez. Ez bizony a csapat mentális erényét mutatja. Sikerült is egyenlítenünk, és a lefújás előtt Guzmics helyzeténél a sors visszaadhatta volna, amit Kecskeméten elvett tőlünk. A nagyon nehéz időjárási körülmények ellenére jó meccset játszottunk, ezúton is köszönjük szurkolóink buzdítását, ők is kitettek magukáért, éreztük, hogy mellettünk állnak. Örülök, hogy 18-as keretünkből 14 saját nevelésű játékos is volt, ez nem kis szám a magyar mezőnyben. Valamennyi játékosommal elégedett vagyok, így például Devecseri Szilárddal, aki hétről-hétre jól játszik, tegnap levette a pályáról Bajzátot. A tengelyünk rendben volt, a középpályán Nagy Gábor és Rajos Gábor futómennyisége előtt le a kalappal, mindketten sokat dolgoztak. Kulcsár Kornélra jó hatással volt mellőzése, lehetett látni rajta, hogy motivált, amíg el nem fáradt, remek labdákat adott, jó teljesítményt nyújtott. Szombaton kiderült, van szíve is a játékhoz, ha úgy áll a dolgokhoz. Andorka Péter sokak küzdött elöl, Kenesei azért kapott csereként szerepet, mert tudtam, hogy a korábban említett két belső védő ellen az első perctől kezdve nehéz dolga lenne, de ha Krejci és Causic már kevésbé friss, lehet keresnivalója. Kenő beállásával óriásit lendített a csapat játékán. Ugrai Roland is csereként szállt be, ha lehiggad, még jobban megoldja feladatát, ebben biztos vagyok, a fiatal játékosokat nevelgetni kell. Hiányérzetem amiatt lehet, hogy szerencsétlen gólt kaptunk, és nem nyertünk.


- Beharangozónkban nyilatkozta, nyugalmunk érdekében nyerni kell a Pécs ellen. Most izgulhatunk?

- Én biztos, hogy nem vagyok ideges, mert látom a csapaton, kondiban, mentálisan rendben van, csak éppen nem jól gazdálkodnak a helyzetekkel, ezen változtatni kell.


- A héten két fontos meccs következik. A Magyar Kupában a Videoton, a bajnokságban a Pápára a vendég. Van fontossági sorrend?

- Nincs, mind a kettő egyformán fontos. A Videoton biztos bombaerős csapattal áll fel, hiszen nekik kupát kell nyerniük. A pápai meccs pedig szurkolóink és a pontok miatt is fontos számunra.


- Mi a helyzet a sérülés miatt lecserélt Nagy Dániellel, illetve a szintén maródi Fehér Zoltánnal?

- Dani combizom-húzódást szenvedett, vélhetően nem játszhat szerdán, Fehér Zolinak a bokáját rúgták meg edzésen, de ő szerepelhet Székesfehérváron.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!