Rózsát kiállították, vereség a Ligakupában: Honvéd - Szombathelyi Haladás 2:0

A Ligakupa 4. fordulójában a Haladás 2:0-ra kikapott a Budapest Honvédtól. A zöld-fehérek kapusát, Rózsa Dánielt a 30. percben kiállította a játékvezető - írja a haladas.hu

Pum András

Budapest Honvéd - Szombathelyi Haladás 2-0 (1-0). – Budapest, Bozsik-stadion, 100 néző, Ligakupa-mérkőzés, vezette: Varga L.

Honvéd: Szemerédi - LOVRIC, Debreceni, Tandia, Zivanovic  - Diarra, Diakite (Nagy G., 27.) - FAGGYAS (Ivancsics, 72.), Erdélyi (Abass, 51.), HIDI - DÉLCZEG.  Edző: Marco Rossi.

Haladás: Rózsa - BÚRÁNY,  Fehér, DEVECSERI, Farkas (Hanzl, 46.)  - RAJOS, Iszlai - Nagy D., Kulcsár (Mursits, 31.), Nagy G. - Andorka (Korolovszky, 46.). Edző: Artner  Tamás.

Gólszerzők: Faggyas a 33., Délczeg a 87. percben. – Kiállítva: Rózsa a 30. percben.

Tapogatózó játékkal indult a találkozó, igazán nagy helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki, a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. A kiegyenlített küzdelem a 30. percig tartott, ekkor egy előreívelt labdába Rózsa a tizenhatoson kívül, kézzel ütött bele. Varga játékvezető kiállította a Haladás hálóőrét, a mezőnyjátékos Kulcsár helyére Mursits érkezett a kapuba. A megítélt szabadrúgást Faggyas 18 méterről lőtte a hálóba (1-0).  A szünetben - tekintettel a vasárnapi NB II-es bajnokira - Farkas Márk helyérte Hanzlt küldte pályára Artner Tamás.

A második játékrészben némi meglepetésre a tíz emberrel futballozó szombathelyi csapat birtokolta többet a labdát, de kapura nem jelentett veszélyt. A Honvéd nem tudott kibontakozni, és ziccert sem sikerült összehoznia Mursits kapuja előtt. A hajrában nagy erőket mozgosított a vasi együttes az egyenlítés érdekében, még a védő Korolovszkyt is előrehúzódott fejelni. Ám gólt ismét a hazaiak szereztek: a 88. percben Abass adott be balról, Délczeg pedig nyolc méterről a kapuba fejelt(2-0).

Ritmustalan, iramtalan, hangulattalan, kevés helyzetet hozó mérkőzésen nem látszódott, hogy a Haladás egy órán keresztül emberhátrányban futballozott. A Honvéd megérdemelten nyert, ám kétgólos győzelme túlzott.

- Dicséretes, hogy 60 percen keresztül, tíz emberrel játszva sem tudott nyomást gyakorolni ránk a Honvéd, de támadóink nélkül mi sem tudtunk veszélyt jelenteniük a kapujukra  - értékelt Artner Tamás, a Haladás edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!