A sereghajtó otthonában a körmendi kosarasok

A MJUS-Fortress Körmend kosárlabdacsapata a kötelező győzelem reményében lép pályára pénteken 18 órakor a Debrecen vendégeként.A Debrecen a bajnokságban és a játékosfronton is rosszul áll - a vasiak a meccs esélyesei.

Vastag Nándor

A pontvadászatban eddig mind a tíz mérkőzését elveszette a körmendi Fodor Péter által irányított csapat, így utolsó helyen szerénykedik a tabellán. A légiósai közül az amerikai Fears már a harmadik bajnoki után távozott, míg honfitársa Farmer a héten dobta be a törülközőt. Hétfőn sérülés miatt nem edzett, kedden pedig hiába keresték lakhelyén, szó nélkül Amerikába szökött.

A piros-feketék viszont nagyon jó passzban vannak. Múlt héten a PVSK legyőzésével sorozatban harmadik sikerüket jegyezték  és idén először pozítivvá vált a mérlegük: ötször nyertek, négyszer kikaptak. Jó sorozatát tovább folytatná a Körmend, mely már tegnap a találkozó helyszínére utazott. Ma délelőtt Sabáli Balázs doboedzést tart a helyszínen játékosainak.

- Nem szeretnénk, ha a debreceniek megtréfálnának minket, úgyhogy kötelező a győzelem - fogalmazott a vezetőedző. - A héten elvesztették a legponterősebb játékosukat, ami olyan lélektani előnyt jelent,  amit ki kell használnunk. A két szlovén légiósukra, Nuhanovicra és Malira több teher hárul majd, ezért fontos, hogy kivegyük őket a játékból, de a rutinosabb magyar kosarasok, Boldizsár, Cziczás és Fülöp is veszélyes lehet. A jó védekezésen kívül a támadásokra is figyelünk  szeretnénk már az elején tudatosítani vendéglátónkban, hogy nem lesz keresnivalója ellenünk. Nálunk már Fodor Gergely is egészséges és pályára léphet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!