Adventi meglepetések vására Celldömölkön

Adventi vásár, karácsonyi játszóház és ünnepi műsor várta a celldömölkieket szombaton a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtárban, ahol még vasárnap is kínálnak programokat.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Tizenegy kiállító mutatkozott be a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár (KMKK) aulájában. Az adventi meglepetések vásárán - a hagyományokhoz híven - most is környékbeli kézművesek és alkotók, valamint helyi civil szervezetek vettek részt.

Az evangélikus gyülekezet nőtagjai hímzett és horgolt könyvjelzőkkel, karácsonyi terítőkkel borították asztalaikat, de a beteg gyermekeket segítő Misszió Egyesület, valamint az Együtt Celldömölk Városért Egyesület képviselői is saját készítésű karácsonyi portékákat kínáltak a látogatóknak. A kiállítók között láthattuk a Dukán élő festőművész házaspárt, Dukai K. Szilvit és Dukai K. Andrást, akiknek képeit a KMKK galériáján tekinthetik meg az érdeklődők.

Sokan megdicsérték  az Alsóságon nevelkedett, ma már Pápán élő Benedekné Gosztonyi Hajnalkát: szalmából font apró tárgyai méltó díszei lehetnek a karácsonyfának és az ünnepi asztalnak.

Gabnai Zita Kamondról hozta el gyönyörű tűzzománc ékszereit, a fogyatékkal élő embereket foglalkoztató Savaria Nett Pack pedig dísztasakokkal, karácsonyi terítőkkel és fonott termékekkel színesítette a kínálatot.

A galérián játszóházat rendeztek be a szervezők, ahol a gyermekek virágkötő, fafaragó, üvegfestő segítségével készíthettek apró ajándékokat. A délutáni program a házban működő művészeti csoportok műsorával kezdődött: színpadra léptek a Kemenesalja Néptánccsoport, a Rocy Dilly Akrobatikus Rock and Roll Egyesület, az Energy Dabaston Sportánc Egyesület, a mazsorett csoport tagjai, de hastánc-és capoeria bemutatót is láthatott a közönség.

A Soltis Színház tagjai karácsonyi versekkel teremtettek ünnepi hangulatot, az Egy szoknya két nadrág nevű formáció, valamint Gombola Dorina és Turi Gábor pedig dalos-musiceles produkcióval kedveskedtek a nézőknek.

Az adventi vásár vasárnap délelőtt folytatódik, a galérián Bata István vönöcki fazekas várja a korongozáshoz kedvet érző gyermekeket. A karácsonyi dallamokról a Koktél duó gondoskodik, a délután két órára meghirdetett eredményhirdetésen pedig az is kiderül, hogy ki készítette a legfinomabb karácsonyi süteményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!