Amerikai légióssal erősített a Falco

Marcel Jones személyében egy hármas-négyes poszton bevethető amerikai fiút tesztel a Falco KC kosárcsapata. A légiós egyelőre három meccs erejéig kapott szerződést, vélhetően a szombati, Körmend elleni rangadón már sárga-fekete szerelést húzhat.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Falco frissen igazolt játékosa, Marcel Jones 24 éves, 203 centis, 100 kilós. Az idei szezont a finn élvonalbeli Karhu Kauhajoen csapatánál kezdte. Hét mérkőzésen lépett pályára, átlagban 28 perc alatt 17,9 pontig, 8,9 lepattanóig jutott. A Los Angelesben született amerikai bedobó egyébként a portlandi Oregon State Egyetemen végzett, az egyetemi csapatban négy szezont húzott le. Jones a 2008/2009-es szezonban a német első osztályben szereplő Phoenix Hagen gárdájánál próbálkozott, ám csak az előszezonig jutott. A 2009-es esztendőben 16 mérkőzés erejéig az Új-Zéland első vonalában szereplő Manawatu Jets gárdájában kapott szerepet, átlagban 27,3 ponttal, 9,8 lepattanóval zárt.

- Marcel Jonest egyelőre három mérkőzés erejéig szerződtettük, az már csak rajta múlik, hogy meghosszabbítjuk-e a kontraktust - tudtuk meg Gráczer Györgytől, a Falco-Szova KC Szombathely kosárcsapatának ügyvezetőjétől. -  Reményeink szerint már a Körmend ellen pályára léphet, továbbá a Sopron és a Dombóvár ellen mutathatja meg, hogy mit tud.

- Hármas poszton nem vagyunk elég magasak, a négyesen nem vagyunk elég mozgékonyak, ezért van szükségünk az új fiúra - fogalmazott Déri Csaba,  a Falco KC trénere. - Sajnos néhány meccsen kiderült, hogy egy-két ellenfél fel tudott állni ellenünk olyan szerkezetben, amire nem tudtunk válaszolni  bizonyára ezeket a taktikai elemeket a leendő ellenfeleink is ismerik. Ezen igyekszünk változtatni. Ráadásul a mezőnyben szinte minden csapat négy légióssal dolgozik, ha tartani akarjuk a lépést, akkor mi sem maradhatunk le. De szeretném eloszlatni a félreértéseket, nem azért igazoltuk Jonest, mert jön a Körmend. Akkor is szükségünk lett volna rá, ha éppen a Kecskemétet fogadnánk a hétvégén. Igyekeztem körültekintően választani  szerencsére a Falcóra eddig sem volt jellemző a nagy jövés-menés, a menet közben egymást váltó légiósok. Magas, gyors, atlétikus, jól dobó játékosra van szükségem. Reményeim szerint Marcel Jones megoldja a gondjainkat.Szombathelyen csütörtökön délután kezdődött a jegyárusítás a FalcoKörmend meccsre.

A drukkerek elővételben pénteken, 16-18 óra között juthatnak belépőhöz. Ha marad tikett az Arena Savaria jegypénztára szombaton 16 órakor még kinyit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!