Balhés húsvét: magánlaksértés, agresszív sérült, lábszártörés, magatehetlen részeg

Húsvét vasárnap igencsak akadt dolguk a rendőröknek Vas megyében: agresszív sérültet kísértek kórházba, hangoskodó potyautast vittek be a rendőrkapitányságra, magánlaksértővel "talákoztak", illetve erősen ittas személybe "botlottak bele".

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András


Megbilincselték a dühöngő sérültet

Vasárnap este egy kőszegi lakost - balesetből származó fejsérülése miatt - látott el az ügyeletes orvos, majd további ellátásra a kórházba utalta. Az illető azonban nem akart menni: a kiérkező mentőápoló intézkedésének passzívan ellenállt, nem volt hajlanó beszállni a mentőautóba, s mindvégig agresszíven viselkedett.
A mentők így - este 8-kor - kénytelenek voltak segítséget kérni a rendőröktől.
A mentőápoló elmondta a kiérkező járőrnek, hogy a kőszegi ember ellátása során tettlegesség nem történt. Az ápoló kérésére a rendőrök a mentőben megbilincselték a dühöngőt, majd egészen a kórházig kísérték.


A hangoskodó potyautas a rendőrkapitányságon kötött ki

A vasvári vasútállomás forgalmi szolgálattevője vasárnap este fél 7-kor tett bejelentést, miszerint a Szombathely-Nagykanizsa között közlekedő személyvonaton egy jegy nélküli utas nem hajlandó kifizetni a menetjegyet, s hangoskodik a vonaton.
A potyautas a kiérkező járőrnek megtagadta személyazonosságának igazolását, ezért bevitték a rendőrkapitányságra. A rendőrök csak azután bocsátották szabadon, miután megállapították személyazonosságát.


Lábszártörést szenvedett

Vasárnap délután fél 5-kor a Markusovszky Kórház Sürgőség Osztályáról hívták fel a rendőrséget azzal, hogy megjelent náluk ellátásra egy szombathelyi lakos, akinek a vizsgálatok során megállapították, hogy 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülése (lábszártörése) van.
Az eset folyománya: este fél 7-kor a járők előállított a lakásáról egy szombathelyi lakost a megyeszékhelyi rendőrkapitányságra súlyos testi sértés bűntettének elkövetése miatt - az illetőt, kihallgasátát követően este negyed 10-kor szabadon bocsátották.


Magánlaksértés, hangos szóváltással

Vasárnap este 9-kor egy karakói lakos hívta fel a rendőrséget azzal, hogy egy férfi bement a lakásába. Kiderült: amikor a bejelentő a barátnőjét kikísérte az utcára, egy ittas férfi az utcából bement a lakásba, a tulajdonos engedélye nélkül. Hangos szóváltás történt közöttük.
A bejelentő magánlaksértés miatt magánindítvánnyal kíván élni. 


Berúgott, s kiterült az utcán

Öt perccel éjfél előtt értesítették a rendőrséget, hogy Sárváron, a Sársziget úton fekszik egy személy. Kiderült, hogy az illető erősen ittas, magatehetetlen állapotban van. A mentők megvizsgálták, de mivel sérülése nem keletkezett, további ellátásra nem szorult. A járőr később a lakására kísérte a sárvári személyt - tudta meg portálunk a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!