Bombariadók reggele Szombathelyen

Szombathely - Komoly fennakadásokat okozott Szombathely hétfő reggeli közlekedésében, hogy a hajnali fél ötkor bejelentett bombariadók miatt le kellett zárni a buszpályaudvart és a vasútállomást is.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az ismeretlen férfihang a Szent Márton utca egyik nyilvános telefonfülkéjéből hajnali 4 óra 28-kor tett bejelentést a rendőrség ügyeletére, azt mondta, ketyegő bombákat helyeztek el az Ady téri buszpályaudvaron és a szombathelyi vasútállomáson.

Az Ady téri buszközpontban háromnegyed hétre újra indult a forgalom, a tűzszerészek nem találtak bombát. 

A vasútállomáson reggel nyolc után oldották fel a zárat, szerencsére itt sem találtak robbanószert a szakemberek. 

T. Leiner Ildikó regionális MÁV-kommunikációs vezető tájékoztatása szerint a reggel 6 óra utáni budapesti InterCity csak 7 óra 42 perckor tudott elindulni, miután két vágányt szabaddá tettek. Az első gyorsvonat 8 óra 25 perckor indulhatott el Celldömölk irányába, az érkező vonatok pedig Vép, Ják, Balogunyom, Acsád és Püspökmolnári állomásig közlekedtek. 

 "Sajnos még vonatpótló autóbuszokat sem tudtunk indítani, mert a szombathelyi autóbusz-állomáson is bombariadó volt" - mondta az MTI-nek T. Leiner Ildikó.

Hozzátette: a menetrend szerinti közlekedés délelőtt tíz órára állt helyre, csak a Budapest irányából, a Déli pályaudvarról érkező vonatnál kell műszaki okokból 30-35 perces késésre számítani.

A közveszéllyel fenyegető férfi számíthat arra, hogy amennyiben személye ismertté válik, a hatóság az intézkedések költségét bírósági úton érvényesíteni fogja vele szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!