Börtönbe zártak Angliában egy erdélyi magyar labdarúgót

Szabadságvesztésre ítéltek hétfőn Angliában egy magyar nemzetiségű romániai labdarúgót, aki - még hazája EU-csatlakozása előtt - magyarországi rokonának útlevelét meghamisítva és felhasználva telepedett le Nagy-Britanniában.

MTI

A BBC beszámolója szerint Borbély Loránd 2004-ben érkezett Nagy-Britanniába, és "félprofesszionális futballistaként", magyarországi rokona nevén játszott a Boston Town csapatában, a megyei szintű angol bajnokságban.

A vád szerint mivel Románia akkor még nem volt az unió tagja, Borbély uniós állampolgárként nem helyezkedhetett volna el a klubnál. Az északkelet-angliai Lincoln város koronabíróságán lezajlott per során megállapították, hogy Borbély saját fényképét illesztette be a magyar útlevélbe. Hamis személyi okmányát felhasználva emellett több százezer font lakás- és autóvásárlási hitelt is felvett, amelyeket egyébként leleplezéséig rendben törlesztett. Az eljáró bíró - aki indoklásában "súlyos törvényszegésnek" minősítette az esetet - 11 havi börtönt rótt ki a futballistára.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!