Csalódott csapatok csatája: indul a Körmend-Szolnok párharc

Sterdán 18 órakor hazai pályán kezdi meg a Szolnok elleni, két győztes meccsig tartó bronzcsatát a MJUS-Fortress Körmend kosárlabdacsapata.

Vastag Nándor

Két csalódott csapat lép szerda este pályára a harmadik helyért zajló párharc első felvonásán. A Körmend 2:0-s vezetésről szenvedett 3:2-es vereséget a címvédő Atomerőműtől, ráadásul az utolsó, vasárnapi találkozón nagy győzelmi esélye volt Fodor Gergelyének. Azonban Alekszejev közvetlenül a dudaszó előtt eldobott közeli kísérleténél a szerencse a paksiakkal volt, és a labda lejött a gyűrűről (80:79). A játékosokra nagy pénzeket költő Szolnok sem erre számított, a ZTE múlt kedden 3:0-val búcsúztatta az elődöntőben.
Közös a két alakulatban, hogy több játékos is sérüléssel küzd. A hazaiaknál Scott szereplése a leginkább kérdéses, míg a vendégeknél Kelley után Taylor és Rice is hazautazott Amerikába, de Fodor Márton és Szabó sem teljesen egészséges.

- Hatalmas esélyünk volt a döntőbe jutásra, de a nüanszok nem mellettünk döntöttek - mondta a körmendi tréner, Sabáli Balázs. - A sérültek közül Thomas összeszorított foggal vállalta a játékot, Scott viszont teljesen maga alatt volt. Ennek ellenére többször kilenc, majd a végén hat ponttal is vezettünk, de a lejárt támadóidő miatt elkapkodtuk a dobásokat és rossz passzaink voltak, miközben saját palánkunk alatt sok lepattanót engedtünk az ellenfélnek. A végén az üres ziccerünk pedig kimaradt. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem csalódott a társaság. Ráadásul a Szolnok rátudott pihenni a mérkőzésre, és Scott játéka erősen kérdéses. Centerben fizikálisan Báder és Barro révén nagyon erős a rivális, ezért ha úgy alakul Tóth Gergő és Boldizsár kaphat Scott helyén több lehetőséget. A nehéz helyzet ellenére elsődleges cél, hogy felpörgessük a csapatot; mindent meg kell tenni, hogy jó szájízzel fejezzük be a bajnokságot.

- A legjobban az első meccsen játszottunk az Atom ellen, majd a másodikon rossz játékkal nyertünk - értékelte az elődöntőt Fodor Gergely, aki a piros-feketék egyik legjobbja volt a párharcban. -  De nem kényelmesedtünk el, úgy gondoltuk, a harmadikon lezárhatjuk a párharcot. A meccs azonban nagyon rosszul sikerült, s utána már apróságok döntöttek. Például nem tudtuk kihasználni, hogy Walker sérülten játszott az utolsó paksi találkozón, illetve a végén hatpontos előnyünknél a négy személyhibával játszó Dillnek könnyű kosarakat engedtünk. Ha faultolunk, akkor talán a büntetőknél megremegett volna a keze. Az utolsó kosarat pedig már én is benn láttam, de ilyen a sport. Utána próbáltuk vigasztalni Alekszejevet, de nehéz az ilyen szituációt feldolgozni. Ha bedobja ő a hős, ám hangsúlyozom, nem ez döntött. Sajnos vannak gondjaink, de megpróbáljuk kihozni magunkból a legjobbat az idény végén, és igyekszünk megszerezni a bronzérmet.

 

 

- Két olyan csapat találkozik, melyek döntőről álmodtak - fogalmazott a szolnoki edző, Pór Péter. - Ki kell használnunk, hogy ellenfelünk talán fáradtabb, és azt a lelki előnyt, hogy legutóbb egy majdnem megnyert meccsen kapott ki. Körmendre megfogyatkozva érkezünk, és még nem tudom, hogy a sérültek közül kire számíthatok.

A meccset a Forrai, Török, Bognár bírói hármas vezeti. A mérkőzésről honlapunkon  online tudósítást olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!