Értelmetlen, felesleges jelzőtáblák: számtalan észrevétel olvasóinktól

<b>VN</b> - Szereljük le együtt akciónkra megmozdult a megye lakossága, a kint felejtett vagy feleslegesen kitett közúti jelzőtáblák ügyében. Küldjön fotót a Vas Népéhez, ha úgy érzi, adott helyen indokolatlan a szabályozás.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A napokban új akciót indított a Pannon Lapok Társasága, táblavadászok jelentkezését várjuk. Írja meg nekünk, fotózza le, hogy ön szerint, hol vannak Vas megyében kint felejtett, vagy feleslegesen kitett közúti jelzőtáblák.

Várjuk az észrevételeket, a táblavadász akció során ha indokolt, leszereltetjük az adott jelzőtáblát. Olvasóink a 94-522-560-as központi telefonszámon mondhatják el panaszaikat. Az [email protected] e-mail címre pedig fotókat várunk. Néhány mondatban írják le, hogy pontosan hol és miért fényképezték le a táblát. A beküldők között egy kerékpárt sorsolunk ki!

Mi pedig utánajárunk minden bejelentésnek. Az elmúlt napokban több panasz is érkezett  szerkesztőségünkbe, így például Szombathelyen a Somogyi Béla utcában már két  hónapja befejezték az utca teljes felújítását, de a közúti jelzőtáblákat kint felejtették. 

Egyik olvasónk azt javasolja, hogy  a Barabás Miklós utca mindkét végére tegyenek ki egy-egy 30 kilométeres  sebességkorlátozó táblát. 

Egy másik olvasónk arra keresi a választ, hogy  a Brenner Tóbiás körúton, a Bagolyvár előtt miért van kint a 30-as sebességkorlátozás.

Csepregről is érkezett bejelentés, a közlekedők nem értik, hogy az új körforgalom azon ágán, amely a szántóföldre vezet, miért vannak kint jelzőtáblák.  



Csepregen a szántó felé vezető úton kintvannak a táblák  Fotó: Kiss Teodóra

A közúti illetékes érdeklődésünkre elmondta, hogy a szántóföldre vezető ágat nem tudják lezárni,  mivel  ezt a területet csak egy irányból  lehet megközelíteni. Így, ha egy évben két traktor jár arra, akkor is kint kell lennie a körforgalmat jelző- és az elsőbbségadás kötelező táblának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!