Ez igen - megcibálta a Liverpool bajuszát a Debrecen! 1:0-ra kapott ki a Loki (Fotókkal, nyilatkozatokkal)

Liverpool - A Debrecen labdarúgócsapata érett, jó játékkal, minimális, 1-0-ás vereséget szenvedett a Liverpool vendégeként a Bajnokok Ligája csoportkörének szerdai nyitányán. Gólnélküli döntetlenre végződött az Internazionale-Barcelona rangadó

MTI


Dirk Kuyt (b2) gólt lő  Komlósi Ádám (b), Vukasin Polekszics  és Mészáros Norbert (j) mellett a Liverpool FC - DVSC-TEVA labdarúgó-mérkőzésen a liverpooli Anfield Road-i stadionban, a Bajnokok Ligája E csoportjának csoportkörében, az 1. fordulóban játszott viadalon. MTI Fotó: Illyés Tibor

A találkozó egyetlen gólját az első félidő hajrájában a holland válogatott Dirk Kuyt szerezte, ezzel az angol gárda századik alkalommal győzött a BL-ben.
 A DVSC-TEVA a következő fordulóban, szeptember 29-én a Puskás Ferenc Stadionban fogadja a francia Olympique Lyon együttesét.

BL, csoportkör, 1. forduló:
FC Liverpool (angol) - DVSC-TEVA 1-0 (1-0)
Anfield Road, 42 ezer néző, v.: Pedro Proenca
(portugál)
gólszerző: Kuyt (45+1.)
sárga lap: Gerrard (26.), illetve Fodor (21.)

FC Liverpool: Pepe Reina - Glen Johnson, Jamie Carragher, Martin Skrtel, Emiliano Insúa - Josszi Benajun (Javier Mascherano, 88.), Steven Gerrard, Lucas Leiva, Albert Riera (Ryan Babel, 80.) - Dirk Kuyt (Fábio Aurélio, 90.), Fernando Torres.
Debrecen: Vukasin Poleksic – Bodnár László, Komlósi Ádám, Mészáros Norbert, Fodor Marcell – Luís Ramos (Laczkó Zsolt, 67.) - Czvitkovics Péter, Kiss Zoltán, Leandro, Szakály Péter (Feczesin Róbert, 79.) – Adamo Coulibaly.


Adamo Coulibaly (Debrecen, k), harcol a labdáért Martin Skrtel (b), Jamie Carragher (b2),  Lucas (b4), Dirk Kuyt (b5) és Josszi Benajun között. MTI Fotó: Illyés Tibor

 13. perc: egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Kuyt lőtt 18 méterről a jobb kapufa mellé.
 22. perc: formás kényszerítőzést követően Coulibaly lőhetett 17 méterről, de beleléptek a labdába, így szöglet lett belőle.
 30. perc: Czvitkovics vett át egy labdát a 16-os bal oldalán, lövését Reina nagy bravúrral tolta ki a jobb felsőből.
 38-39. perc: Coulibaly rosszul kezelt le egy labdát a félpályánál, az indításból pedig Riera azonnal ziccerbe került. A spanyol középpályás a bal alsót választotta,    de Poleksic védett. Egy perccel később ismét Riera iramodott meg, távoli bombáját megint védte a montenegrói válogatott kapusa.
 44. perc: Riera adott be balról, a középen érkező Gerrard pedig tíz méterről belsővel mellé lőtt, ez volt az első félidő legnagyobb helyzete.
 45+1. perc: az első félidő utolsó pillanatában Torres fordult le a védőjéről, nagy erővel lőtt, így Poleksicről kijött a labda, amelyet pedig Kuyt estében 10 méterről a   kapu jobb oldalába lőtt (1-0).
 55. perc: óriási kavarodás után Gerrard dőlhetett rá egy leszálló labdára, lövése éppen csak elkerülte a bal felső sarkot.    
 65. perc: Benajun cselezte ki a fél debreceni csapatot, majd éles szögből lőtt, Poleksic szögletre mentett. A sarokrúgást Lucas nyolc méterről fejelte mellé.
 78. perc: Coulibaly kapott óriási labdát, át is emelte Reinát, de elesett így odalett a lehetőség.
 83. perc: Babel ugratta ki Torrest, akinek középre adását Kuyt elvétette, Benajun pedig 13 méterről fölé tüzelt.


A magyar LEANDRO, a Debrecen játékosa (k, fehér) elfejeli a labdát LUCAS, a Liverpool brazil középpályása (k, vörös) elől. (MTI/AP/Tim Hales)

A találkozó előtt természetesen felcsendült a You,ll Never Walk Alone, majd a Bajnokok Ligája himnusza is, a Debrecen pedig megkezdte európai kalandját.
Herczeg András alakulata az első pillanattól kezdve fegyelmezetten felvette a 4-1-4-1-es taktikai hadrendet, a védekezésben ez működött is, ám támadásban többször hibáztak a játékosok, láthatóan kicsit idegesek voltak. Rafael Benítez együttese nem kapkodott, a harmincadik perc környékén pedig át is engedte a területet a Debrecennek, amely Czvitkovics lövésével jelezte, hogy élne ezzel a lehetőséggel. Öt perccel a szünet előtt nagyobb fokozatba kapcsoltak a Vörösök, tökéletesen időzítettek, hiszen amikor már a szurkolók nagy része a büfé felé vette az irányt, Kuyt egy kipattanót értékesített, ezzel véget is ért az első félidő.

A fordulást követően is "BL-érett" futballt játszott a Debrecen: amennyit lehetett, tartotta a labdát, igaz, a sokkal gyorsabb és erősebb liverpooliak között volt, hogy ez csak pillanatokig tartott. Negyedórával a vége előtt látszódott, hogy a magyar játékosok bizony nem ilyen iramú ellenfelekhez szoktak, a futballisták egyre inkább kezdtek elfáradni, így a támadásokra nem igen maradt erejük. Herczeg András tanítványai az utolsó tíz percben minden erejüket összeszedve küzdöttek, de egyenlíteni nem sikerült. Ugyanakkor amit a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón kért a mester, azaz olyan játékot szeretne látni, ami után a Liverpoolba érkező magyar drukkerek büszkék lesznek csapatukra, sikerült teljesíteni. A Liverpool igazolta, hogy jobb csapat, de a Loki méltó és helyenként teljesen egyenrangú ellenfele volt a Vörösöknek.


Debrecenben több száz debreceni drukker a DEAC pályán két nagyméretű kivetítőn nézi a Liverpool FC - DVSC-TEVA Bajnokok Ligája  csoportmérkőzést.MTI Fotó: Oláh Tibor

Rafael Benítez, a Liverpool vezetőedzője:
 
- Sok nagy lehetőségünk volt, de a Debrecen is nagy nyomás alatt tartott minket. Kicsit későn rúgtuk az első gólt, ez pedig más játékot eredményezett, mint amit előre elterveztünk. A játékosok szerencsére nem voltak idegesek a gólképtelenség miatt, azonban látható volt, hogy a csatársorunknak nagyon nehéz helyzete volt. Nem lepett meg a Debrecen teljesítménye, hiszen tudtuk, hogy jó és szervezett csapattal fogunk találkozni. A lényeg, hogy megvan a három pont.

Herczeg András, a Debrecen vezetőedzője:

- Tudtuk, hogy mi vár ránk az Anfield Roadon, próbáltunk felkészülni becsülettel, tisztességgel. Úgy gondolom, különösen a második félidőben jól játszott a csapat, próbáltunk helyzeteket kialakítani, támadásokat vezetni, persze nem annyit, amennyit szerettünk volna. Az első félidőben talán kicsit idegesek voltunk, rengeteg olyan technikai hibát elkövettünk, amit máskor nem szoktunk, szerencsére a második félidőre ezeket már megoldottuk. Sajnálom a gólt, amit kaptunk, hiszen körülbelül 20 másodperc lehetett hátra a félidőből. A játékosok minden dicséretet megérdemelnek, emelt fővel távozhattak a pályáról.


A debreceni csapat tagjai megköszönik a szurkolást a Liverpool FC - DVSC-TEVA labdarúgó-mérkőzés után a liverpooli Anfield Road-i stadionban. A találkozó egyetlen gólját az első félidő hajrájában a holland válogatott Dirk Kuyt szerezte, ezzel az angol gárda századik alkalommal győzött a BL-ben. MTI Fotó: Illyés Tibor

A Debrecen négyesében Alberto Gilardino kiállítása miatt az egy félidőn át emberelőnyben futballozó Olympique Lyon 1-0-ra legyőzte a Fiorentinát, így a Liverpoollal holtversenyben vezeti a csoportot, míg a Loki az olaszokkal holtversenyben harmadik.
A H csoportban az Arsenal öt perc alatt kétgólos hátrányba került, majd a meccs végére 3-2-re fordított. Ennek a kvartettnek a másik meccsét, az Olimpiakosz-Alkmaar találkozót Kassai Viktor vezette. A mérkőzés előtt nevezték ki a görög csapat új vezetőedzőjét, Zicót, aki két évre írt alá, miután hat napja menesztették a CSZKA Moszkva kispadjáról. A brazil szakember egygólos sikerrel mutatkozott be új együttesénél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!