Ez lett volna az utolsó farsangi Mokka-kockánk?

<b>Szombathely</b> - Tizenöt éve kötődnek utánozhatatlan hangulatú farsangi bulik a 30 éves Mokka zenekarhoz. Lehet, az idei volt az utolsó.

Kozma Gábor

A februári Mokka-buli éppen úgy hozzátartozik a szombathelyi farsanghoz, mint mondjuk a városi bál. Legutóbb a HEMO-ban adott fergeteges koncertet a Gili-Kacsa-Pepszi-Skót-Guidó beceneveken is emlegetett formáció. Nemcsak középkorúak, köztük olyan, egykori városi legendák, mint George (Kirkovits) csápoltak a Deep Purple, T. Rex, Santana nótákra, hanem egészen fiatalok is. Az est meglepetését kétségkívül a Stone Desert (Sivatag) nevű ifjú csapat keltette. A tinik kiérlelt, már-már profi hangzással szólaltak meg, kiváltképp az énekesük (a csapat: Ligetvári Ádám dob, Hábetler Péter gitár, Sárközi Ádám gitár és Rácz Attila basszus, ének). Manapság egyre-másra bukkannak fel a tehetségesebbnél tehetségesebb tini-rockbandák a megyében. Már-már a hatvanas évek beatkultúrájának egyfajta (zenei) reinkarnációjáról beszélhetünk. Nyilván nem véletlen, hogy negyven (!) évvel a Beatles és ifjúsági szubkultúrája után most ismét hasonló jelenségnek lehetünk kortanúi. Nos, a Stone Desert ezen új vonal (New Deal) egyik erőssége lehet, ha kitartó, és ha mokkás szívű... (Gili), a Mokka billentyűse szintén tapsolt a srácoknak, majd a buli után megjegyezte: farsanghoz köthetően valószínűleg az utolsó koncertet adták. Óriási a választék, s mi nem szeretnénk elmerülni a farsangi zenei áradatban. Beláthatóbb és a régi hagyományokhoz illőbb, klubszerű stílt veszünk fel. Mint volt egykor a BM-klubban, vagy előtte. Vagyis szűkebb rajongótáborunknak és szeretteinknek örömzenélünk majd, igazi belvárosi rockbuli keretében, jelentette ki.

Faragó László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!