Felborult egy autó az M7-esen

A reggeli, elsődleges rendőrségi információkkal ellentétben nem a felüljáróról zuhant le egy utánfutót húzó személyautó az M7-es autópályára szombaton kora reggel.

MTI

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint a kocsi az M7-es autópályán haladt Budapest irányába. A 43-as kilométernél, Kápolnásnyék térségében az autó megcsúszott, "majd ráhajtott a szalagkorlátra, és a hídpillérnek csapódva, feje tetejére borulva, a pályatestre merőlegesen állt meg".

A balesetben az autó 39 éves budapesti vezetője könnyebben, utasa, egy 34 éves, ugyancsak fővárosi férfi pedig súlyosan megsérült. A mentők a székesfehérvári Fejér Megyei Szent György Kórházba vitték őket. A kocsit és az utánfutót már elszállították a helyszínről - tette hozzá Németh-Kész Mónika rendőr százados. A balesettel kapcsolatban sajtóközleményt adott ki az Állami Autópálya Kezelő Zrt. 

Eszerint az autópálya Budapest felé vezető sávjában, a 43-as kilométerénél, Kápolnásnyék térségében, "a pálya feletti hídon egy utánfutót húzó személygépkocsi eddig ismeretlen okból elhagyta a pályát, és a szalagkorlát mögé kerülve - azt nem átszakítva - megpördült, és fejjel lefelé a híd lábának csapódott. A balesetet szenvedett jármű tehát nem zuhant le a hídról."

Mivel a hídoszlop felfogta a gépjárművet, így az M7-es autópályán a baleset a forgalmat nem befolyásolta, pályazárra vagy terelésre nem volt szükség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!