Halálos gázolás: a DVSC futballistája elütött egy kerékpárost - Bodnár felelősségét vizsgálják

Nyírbátor - Bodnár László, a Bajnokok Ligája főtáblájára jutott Debrecen labdarúgója pénteken késő este halálra gázolt egy kerékpárost Nyírbátorban: a futballista felelősségét még vizsgálja a rendőrség. A biciklis láthatósági mellényt viselt, viszont az kocsi bal oldalával ütötte el az autóval azonos irányban haladó kerékpárost - az elsődleges információk szerint elképzelhető, hogy a labdarúgó túl gyorsan hajtott.

MTI

A szon.hu hírportál legfrissebb információ szerint a biciklisen volt láthatósági mellény. Az csak a boncolás után derül ki, ittas volt-e. A szonda szerint Bodnár viszont nem ivott alkoholt. A rendőrség még vizsgálja azt is mennyivel hajtott a Loki focistája, de a szakértõi véleményekre még várni kell. Erre 30 napja van a rendőrségnek - mondta el a Független Hírügynökségnek Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóreferense.


Ha valóban gyorshajtás miatt okozott halált, ez esetben gázolásért felfüggesztett vagy akár ténylegesen letöltendő börtönbüntetés fenyegeti... A Debrecen csapatának tagjai a meccs előtt megpróbálták függetleníteni magukat a történtektől, és kiállnak Bodnár mellett, mindenben segíteni fogják őt, hogy mielőbb visszatérhessen a futballpályára - írja a borsonline.


A klub honlapján olvasható rövid közlemény szerint a válogatott védő szüleihez tartott Mátészalkára, amikor a baleset történt. 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtóügyeletese szombaton arról tájékoztatta az MTI-t, hogy "a rendőrség eddigi vizsgálatának adatai szerint a gépkocsivezető hibája okozhatta a péntekesti nyírbátori halálos kerékpáros-balesetet".

Fülöp Gergely elmondta, hogy a kerékpáros láthatósági mellényt viselt, ami alátámasztja az ügyben indított eljárás eddigi megállapításait, miszerint a gépkocsivezető nem a látási viszonyok szerinti sebességgel közlekedett járművével.



Rendőrök helyszínelnek egy személyautó mellett a nyírbátori Császári úton, miután Bodnár László, a Bajnokok Ligája főtáblájára jutott Debrecen labdarúgója 2009. augusztus 28-án késő este halálra gázolt egy előtte közlekedő kerékpárost Nyírbátorban. 
MTI Fotó: Taipusz Attila


Pénteken 21 óra körül Nyírbátor lakott területén kívül, a Császári úton személygépkocsi gázolt el egy előtte közlekedő kerékpárost. - olvasható a rendőrség honlapján az esetről. - A láthatóságimellényt viselő, 34 éves nyírvasvári illetőségű férfi a helyszínen életét vesztette. Az ügyben szakértők bevonásával büntetőeljárás indult. Az autót vezető 30 éves férfit könnyű sérülésekkel szállították kórházba.

A szon.hu hírportál úgy tudja, hogy Nyírbátorból Mátészalka felé tartott egy Mercedes személygépkocsi. Az elsődleges információk alapján az autó a menetirány szerinti jobb oldalban hátulról nagy erővel elgázolta a kerékpárt, a rajta ülő férfit felkapta a motortér fedélre, és úgy vitte tovább, majd a jobb oldali árokba ejtette.  A szerencsétlenül járt biciklis megtalálásába  a műszaki mentéshez riasztott nyírbátori tűzoltókat is bevonták. Az ütközés erejétől a Mercedes tetejének pereme is eldeformálódott, a szélvédő pedig betörött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!