Hamis nevet mondott az igazoltatáskor - sokba került a füllentés

Sárvár - Az ittasan furikázó borsodi férfit Vasban lekapcsolták a rendőrök, s bár egy ismerőse adatait mondta be a sofőr, nem úszta meg szárazon: hamis vád miatt elítélte őt a bíróság.

Angyal László

Hétköznapi esetnek indult a történet: 2007 tavaszán a  rendőrök megállítottak Sárváron  egy Volkswagen Passatot. Éjfél felé járt,   így  a rutin ellenőrzés során a szondát is elővették a járőrök, ami kimutatta: alkoholt fogyasztott a sofőr. 

Az autó vezetője az igazoltatás során Lázár Tamásnak nevezte magát, majd később, az ittasságára vonatkozó nyilatkozatot is ezzel a névvel írta alá. 

A   rendőrök  a központi ügyelet segítségével egyeztették a személyi adatokat, s mivel a bemondott adatok valósak voltak,  elküldték a szabálysértési feljelentést a lakóhely szerint illetékes kapitányságra, vagyis Miskolcra, ahol kiszabták a 40 ezer forintos pénzbírságot, illetve négy hónapra bevonták a férfi jogosítványát.

 Csakhogy a megbüntetett Lázár Tamás panasszal élt,  mivel soha életében nem járt Sárváron, ezért nem is igazolhatták őt Vasban. Közölte a hatósággal azt is, hogy az ismeretlen sofőr által bemondott adatok sem teljesen felelnek meg a valóságnak. Végezetül a megkönnyítve a rendőrök dolgát, megjegyezte: a szintén miskolci Laczó Tamás tulajdonában van az ügyben említett VW Passat.   

Ezek után nem volt nehéz hamis vád és közokirat-hamisítás miatt vádat emelni Laczó Tamás ellen, akit nemrégiben bűnösnek mondta ki a Sárvári Városi Bíróság, s százezer forint pénzbüntetéssel sújtotta. Ennél többe került a vádlottnak a blöff, mivel a felmerült 231 ezer forintos bűnügyi költséget is meg kell fizetnie. A megbüntetett  panasszal élt, mert nem járt Sárváron. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!