Hegyhátszentjakabi betlehemes

Forralt borral, forró teával és finom házi süteménnyel ünnepeltek a Hegyhátszentjakab lakói, ugyanis a falu első szabadtéri betlehemét vasárnap adták át a község központjában.

MTI/AP

A 299 főt számláló őrségi települést, Hegyhátszentjakabot új ékességgel díszíti. A község központjában ugyanis karácsony előtti vasárnap adták át a falu első szabadtéri betlehemét.

Az ötlet a Vadása Faluszépítő Egyesület közreműködésével valósult meg, Török Károly és Györke József szakmai irányításával. A betlehemhez, aki tudott, hozzájárult valami kis aprósággal: volt, aki ruhát adott, és akadt olyan is, aki birkát készített.

Az ünnepélyes átadón a falu apraja nagyja összegyűlt. Először a község polgármestere Kránicz Ferenc szólt pár szót az egybegyűltekhez.

- Nagyon boldog vagyok, hogy ez a csodálatos betlehem díszíti a község központját. Remélem hagyományt teremtünk a mai alkalommal és jövőre is összegyűlik a falu apraja nagyja a betlehemnél karácsony előtt - mondta Kránicz Ferenc, polgármester.

Ezt követően a másfél hónappal ezelőtt alapított helyi színjátszó-kör mutatta be karácsonyi műsorát, s mindezzel debütált is a község lakói előtt.
 
- Lelkesen készültünk a mai alkalomra, karácsonyi verseket és prózákat adtunk elő - mesélte lapunknak Törökné M. Marianna, a színjátszó-kör alapítója és szakmai irányítója.

Az ünnepi műsor után a falu betlehemét ökumenikus szertartás keretében szentelték fel a katolikus, református és evangélikus lelkészek. Ezt követően forralt borral, forró teával és finom házi süteményekkel kínálták a résztvevőket.
 
- Nagyon örülök a betlehemnek, hatalmas élmény itt lenni, s végre kimozdulhattam otthonról - ecsetelte Nemes Zoltánné a falu egyik lakója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!