Keleti varázslat dobszólóval: hastáncosok a színpadon

Ősi, mint a vágy, vad, mint a szenvedély, érzéki, mint a szerelem: íme, a hastánc ismérvei. A szombathelyi MMIK színpadán szombaton az első országos dobszóló verseny amatőr és profi táncosai mutatták meg, mit tudnak.

Nagy Ildikó

A szombathelyi Csuka Adrienn, Shamila által vezetett egyesület szervezett az országban elsőként dobszóló versenyt a tánc fővárosaként is emlegetett vasi megyeszékhelyen. Adrienn már a szombat délutáni megnyitón eloszlatott egy kételyt: a dobszóló ugyanis  - bármilyen meglepő – nem zenei, hanem táncos produkció. Egészen pontosan a hastáncprodukció legdinamikusabb része, rendszerint a finálé. A táncosok a dobszólóra épülő élő- vagy gépzenére mozognak.


Ezt tették szombaton is, a MMIK keleti díszletekbe öltöztetetett színpadán. A versenyre az ország minden részéből – Érdről, Budapestről, Kecskemétről, Zalaegerszegről – érkeztek táncosok, de a szombathelyi, kőszegi, büki, csepregi és vépi hastáncosok is megmutatták, mit tudnak.

A zsűri tagjai a nézőtérről kísérték figyelemmel a produkciókat. A táncosok teljesítményét Wollner Márta Sába budapesti orientális táncoktató, előadó és koreográfus, az ugyancsak a fővárosból érkezett Győrffy Katalin orientális  táncosnő, koreográfus, rendező, a szombathelyi Novák Viktória törzsi hastáncoktató, előadóművész, koreográfus, a székesfehérvári Janus Márta Shanza táncoktató, előadó és koreográfus, valamint a szombathelyi Varga Geri, az FM ZerO zenekar darbukása értékelte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!