Kiderült, mi okozta Klaudia halálát Angliában

A márciusban tragikus hirtelenséggel egy angliai tanulmányúton elhunyt 16 éves Batyi Klaudia szülei a napokban Maidenhead városában jártak, hogy kiderítsék, mi történt lányukkal azon a végzetes tavaszi napon.

Nagy Ildikó

- Meggyőződésem, hogy ha Klaudia időben kórházba került volna, ma is itt lenne mellettünk - mondja Batyi Lajosné, Emőke, a márciusban egy angliai tanulmányúton tragikus hirtelenséggel elhunyt sorokpolányi diáklány édesanyja.

A Herman Ottó középiskola egykori diákjának szülei a napokban jöttek meg Angliából, ahol Maidenhead városában egy olyan megbeszélésen vettek részt, amelyen a bíró az érintettek meghallgatásával arra a kérdésre kereste a választ, hogy felelős-e valaki Klaudia halálért.

Mint arra bizonyára olvasóink is emlékeznek, Klaudia már a halálát megelőző nap erős fejfájásra és rosszullétre panaszkodott, éjjel hányási rohamai voltak, eszméletét vesztette, de a mentő csak órákkal később érkezett meg a kollégiumba. A mentőtiszt nő meg sem vizsgálta a lányt, szerinte ugyanis csak az izgalomtól lett rosszul. Nem sokkal azután, hogy a mentő elment, Klaudia meghalt.

A szülők nem nyugodtak bele lányuk  halálába. Ezért is utaztak ki kétszer Angliába: először lányuk temetése után, majd a múlt héten, arra a bizonyos tárgyalásra, amelyen egyebek között azt is megtudhatták, hogy baktérium okozta agyhártyagyulladás és vérmérgezés okozhatta lányuk halálát.

- Bár a mentőtiszt elismerte, hogy nem vizsgálta meg Klaudiát, a bíró úgy döntött, hogy senki nem felelős a lányunk haláláért. Mi azonban nem nyugszunk bele ebbe a döntésbe - fűzi a történtekhez az édesanya. Férjével úgy dötöttek, hogy amint kézhez kapják a hivatalos papírokat, ismét elutaznak Angliába, és feljelentik a mentőtisztet, valamint a szombathelyi diákokat fogadó középiskola illetékeseit.

Szubjektív - munkatársunk véleménye

Érthető a szülők rekaciója, hiszen hosszú órák teltek el a rosszullét első tünetei és a halál beállta között. Úgy érzik, azok is felelősek lányuk halálért, akik ezekben az órákban mellette voltak. Ugyanakkor nem értik, hogy ha a mentőtiszt elismerte, hogy nem vizsgálta meg a lányukat, akkor miért nem lesz ügy az ügyből. Illetve lesz, mert ők nem tudnak belenyugodni a történtekbe. Még akkor sem, ha tudják, hogy hiába lesz meg a felelős, a lányukat már nem kapják vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!