Megújult a hvg.hu

A tartalom átláthatóbbá tétele, a civil tartalmak további integrációja és a párbeszéd megkönnyítése az olvasókkal - ez volt a hvg.hu átalakításának három fő célja.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A HVG hírportáljának új felületeiről rendkívül egyszerűvé válik az átjárás kedvenc közösségi oldalainkra, a szerkesztők rendszeres blogajánlóiból pedig a látogatók azt is megtudhatják, mi foglalkoztatja éppen a netes közösséget.

Átlátható és olvasóbarát címlap

A hvg.hu megújításának egyik célkitűzése a tartalom átláthatóbbá tétele, így a címlapon való tájékozódás megkönnyítése volt. Ennek érdekében az egyes tartalmi egységeket jobban elkülönítették egymástól, szellősebbre vették a címlapot, de a Nagyítás sorozatok is látványosabbak lettek. A rovatok folyamatosan frissülő címlapos ajánlója után a HVG Online Csoport tematikus szájtjainak kiemelt anyagai, alatta pedig a szolgáltatói oldalak (apróhirdetés, álláskeresés) legfrissebb találatai szerepelnek.

A hvg.hu és civil média kooperációja

A hírportál átalakításának másik fő szempontjaként megtörtént a civil és közösségi tartalmak látványosabb megjelenítése és mélyebb integrálása. A hvg.hu szerkesztői évek óta figyelemmel kísérik és szemlézik a civil tartalmakat. Jó példa erre a Goldenblog verseny, a vidéki lapokat szemléző Helyi Érték dosszié, valamint a Twitter- és Turulmeme-csatornákon folytatott aktivitás. Új, Napi merítés oldalukról mostantól mindez egyetlen helyről is elérhető lesz. Emellett az olvasók is ajánlhatnak érdekes blog- vagy mikroblog-bejegyzéseket, videókat és egyéb civil tartalmakat.

Kapcsolat a közösségi oldalakkal

A hvg.hu egyik legelőremutatóbb közösségi médiás fejlesztése az, hogy a látogatók már facebookos jelszavaikkal is hozzászólhatnak a cikkekhez, és ezeket ismerőseikkel is megoszthatják. Az olvasók a korábbinál egyszerűbben terjeszthetik a híreket a közösségi vagy linkmegosztó oldalakon.

A több mint ezer követő által figyelemmel kísért twitteres oldalukon,  (">" target="_blank") már eddig is rendszeresen ajánlottak cikkeket, fotógalériákat, videókat, illetve továbbították mások értékes üzeneteit. Most indított, új oldalukon http://twitter.com/valasztasok2010" target="_blank" az áprilisi parlamenti választásokkal kapcsolatos információkat osztják meg követőikkel. Új, twitteres alkalmazás a hvg.hu oldalán az a doboz, amelyik a mikroblog-szolgáltatás legnépszerűbb magyar témáinak bejegyzéseit jeleníti meg az oldalon.

Új tartalmak és navigációs formák

Végül néhány tartalmi és navigálási újdonságról: az új, real-time cikkajánló szolgáltatás segítségével lehetővé válik az, hogy egy régebbi írásra kattintó olvasó ugyanezen a felületen friss kapcsolódó anyagokat kapjon, sőt az oldal tetején rendszeresen válogatnak majd a legnépszerűbb témák címkéiből.

Háttér-információk

A HVG hetilap 13 évvel ezelőtt indította útjára a mára az internet egyik mértékadó hírforrásává vált hírportálját, a hvg.hu-t.  Az elmúlt években a hvg.hu köré számos tematikus weboldal szerveződött, amelyek a minőségi tájékoztatást igénylő (rendszeresen netező, AB státuszú) internetező célcsoportot szólítják meg. A HVG Online Csoport folyamatosan bővülő portfóliója kiterjed az információközvetítés, infotainment és az internetes piacterek területére is.

A HVG Online Csoport oldalait hetente több mint 700 ezer egyedi látogató keresi fel, akik közel 6 millió oldalletöltést generálnak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!