Megyei polgárőr-nap sok vetélkedővel

Táplánszentkereszt - Csapatban és egyéniben is megmérkőztek egymással a megye polgárőrei szombaton. Véradás is volt, továbbá számos szórakoztató programot kínáltak a szervezők.

Simon Erzsébet

Több ezer polgárőr tevékenykedik  megyénkben, szoros együttműködésben a rendőrséggel és a helyi önkormányzatokkal. Minden évben megrendezik a megyei polgárőr napot, ezúttal Táplánszentkereszt nyerte el a lehetőséget. Szombaton reggel több száz  polgárőr hallgatta Krug Gusztáv, a  megyei polgárőr szövetség elnökének eligazító szavait. Csapatversenyre és egyéni megmérettetésre készültek a megjelentek a művelődési ház és a sportpálya környékén. A területi versenyekről a döntőbe jutottak mutathatták meg ügyességüket és felkészültségüket. A polgárőr járőr csapatversenyben az alábbi sorrend alakult ki: első helyen végzett a Körmendi Polgárőr Egyesület, második lett az Egyházasrádóci Polgárőr Egyesület, míg harmadikként a Magyarszombatfai Polgárőr Egyesületet regisztrálták. A közlekedésbiztonsági versenyen a legjobban szerepelt Dévai András, a Körmendi Polgárőr Egyesület tagja, őt követi Dabasi Tamás, sárvári polgárőr, míg a harmadik helyet Szalai Lajos, a  vépi polgárőrök elnöke érdemelte ki. A kispályás focibajnokság győztese a püspökmolnári polgárőrség lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!