Mulat Kemestaródfa: Tabáni István és Barbee a falunapon

Kemestaródfa - Négy napig mulat a falu apraja-nagyja. Idén immár tizennyolcadik alkalommal szerveztek falunapot a településen.

Bajdó Bettina

Péntek este kezdődtek a kemestaródfai falunapok, bemelegítő meccsel indultak a programok. Nős és nőtlen férfiak rúgták a bőrt a focipályán, majd DJ Szatmári és Jucus gondoskodott a jó hangulatról. A magát lassan fesztivállá kinövő falunapon már első este is több százan táncoltak az utcán.

- Ott voltunk azok között a települések között, ahol elsőként ismerték fel a falunapok fontosságát - mondta Szájer István polgármester.  - Úgy véltük, kell egy olyan rendezvény, melyet a falu magának szervez, s így az itt élők maguknak érezhetik a programokat. Kiszakadhatnak a hétköznapokból, s ott, ahol élnek, azok között, akikkel élnek, szabadulhatnak fel. Egy ilyen rendezvény összekovácsolja az embereket, s nem utolsó sorban a kultúrát is a településre hozza.
A polgármester elmondta azt is, hogy eleinte csak egynapos volt a rendezvény, de évről évre nőtt az igény, hogy még tovább mulathassanak a kemestaródfaiak. Éppen ezért szerveztek péntekre bemelegítő, hétfőre pedig egy levezető napot. 

Szombat délután szobrot avattak a településen, majd kiállítás is nyílt, ezt követően a szórakozásé volt a főszerep. Focimeccsek, játékos vetélkedők, kulturális műsor várta az érdeklődőket. Fellépett Tabáni István, Barbee, Kozmix Lala és a Bravo együttes is.

- Nem egyszerű ennyi programot összeállítani - folytatja Szájer István -, már februárban neki kell állni a szervezésnek. - Az egész család részt vesz a programok összeállításában, s a faluban is mindenki kiveszi a részét a munkából. Nemcsak a településen élők jönnek el a rendezvényre, hanem a kistérségiek is. Nemcsak a kínálat vonzó, hanem az is, hogy ingyenesek a programok. Amíg lesz erőnk hozzá, addig minden évben szervezünk ilyen programokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!