Multifunkcionális tornacsarnokot avattak Táplánszentkereszten

Multifunkcionális tornacsarnok avattak Táplánszentkereszten. A létesítmény egy év alatt készült el, megvalósításához uniós pályázaton 186 millió forintot nyert az önkormányzat.

Angyal László

A falu vezetői hat évvel ezelőtt határozták el, hogy a tornatermet építenek. Volt sikertelen pályázatuk is, ám az önkormányzat makacs kitartása végül eredményre vezetett: egy három évvel ezelőtt meghirdetett pályázaton 186 milliós támogatást nyertek el.

Az első körös döntés után következett a projektfejlesztés időszaka, a támogatási szerződés aláírása, a kivitelező  (Generál Építőmester Kft)  kiválasztása, majd  tavaly október végén az alapozás. Azután a kedvezőtlen időjárás ellenére is sikerült tartani a befejezési határidőt, így szombaton a falu apraja-nagyja megjelent az avató ünnepségen. Az új létesítménybe érkezőket vidám zene fogadta, köszönhetően az iskola fúvószenekarának és Janászek Ferenc karnagynak.

V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára köszöntötte az ünneplőket, s a politikus szónoklatában többször is idézte az iskola névadóját, Apáczai Csere Jánost. Az ünnepi beszéd vezérgondolata  természetesen a tanulás volt, de a vidékpolitikai államtitkár a falusi közösségek megtartó erejéről is beszélt, és arról, hogy a helyi intézmények ebben milyen fontos szerepet játszanak. Végezetül az alkalomhoz illő Apáczai sorokkal zárta beszédét: olyan lesz a jövő, mint amilyen a ma iskolája.

A köszöntő után Brenner József püspöki helynök áldotta meg az épületet, majd a szalag átvágás után a falu polgármestere, ifj. Perl János mellé felsorakoztak a vendégek: V. Németh Zsolt, Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Varga Zoltán, a megyei sportigazgatóság elnöke. Az ok: az avatás alkalmából emléklapot és szalag egy darabját kapták meg azon helyi egyesületek vezetői, akik otthonra leltek a létesítményben, valamint a helyi intézmények, alapítványok vezetői, a projektben közreműködők.

Ezt követően a tornacsarnokot bemutatta ifj. Perl János polgármester: a multifunkcionális terem küzdőtere csaknem 500 négyzetméter, 28 négyzetméteres a színpad, az öltözők, vizes blokkok mellett van kézműves terem, tanulószoba, zenekari és táncpróbákra alkalmas helyiség is. Az ünnepség  helyi csoportok fellépésével ért véget. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!