Négy közé vágynak az Eb-n női junior kézilabdázóink

Szombathely - A junior (U19) női kézilabda-válogatott nehéz csoportba került, de a célja a négy közé jutás a pénteken kezdődő Európa-bajnokságon.

Vastag Nándor

A 16 ország válogatottjainak részvételével Szombathelyen, Győrben és Pápán zajló Európa-bajnokság pénteken a csoportmérkőzésekkel veszi kezdetét. A magyar csapat az Arena Savariában játssza első három találkozóját, s csak jövő keddtől, a középdöntőben - ahová csoportonként az első kettő jut - teszi át székhelyét az Eb másik két helyszínére. A mieink hétfő óta Szombathelyen gyakorolnak, s a felkészülésük immár célegyenesbe fordult.

- Úgy gondolom, a héthetes munka utolsó finomításait sikerült elvégezni - mondta a Pannonsport Kft. Által szervezett sajtótájékoztatón Róth Kálmán szövetségi kapitány. - A célkitűzésünk a négy közé jutás, de ehhez a csoportból két ponttal kell továbbjutnunk a középdöntőbe. Ezt nem lesz könnyű megszerezni, az egyik legerősebb négyes a miénk. A franciák két éve Eb-t nyertek, míg a montenegróiak eddig figyelemre méltó eredményeket értek el. Legyőzték a spanyolokat, az oroszok pedig nehezen bírtak velük, bár felkészülési mérkőzésekből nem szabad túl sok következtetést levonni. A szlovákokkal viszont többször is játszottunk, és simán nyertünk ellenük. A sorozatban az első, franciák elleni meccs nagyon fontos lesz. A bemutatkozás mindig nehéz, ezért számítunk a szombathelyiek támogatására, remélhetőleg sokan lesznek a nézőtéren.

A sajtótájékoztatón a válogatott három játékosa is részt vett. Hornyák Dóra elmondta, bízik a jó eredményben, és reméli, a dobogót is elérik. Kovacsics Anikó úgy fogalmazott, a tervezett munkát elvégezték, és minden adott a jó szerepléshez. Zácsik Szandra annyit tett hozzá, számítanak a nézők biztatására.

A magyar csapat tegnap este zártkapus meccset játszott az NB I/B-ben bajnok Győri ETO KC II. csapatával. A győriek a mérkőzés feléig jól tartották magukat, de utána a válogatott átvette az irányítást, és 21:9-es félidő után magabiztosan, 38:18-ra nyert. Legeredményesebben (6 gól) a válogatott vasi tagja, Szalai Babett játszott - a Győri ETO balszélsője Körmenden kezdett kézilabdázni. A meccsen Hosszú Boglárka öt, Hornyák Dóra négy találatig jutott. A találkozó után a 17 fős keretet 16-osra szűkítette Róth Kálmán, a csapatból Hajduch Csenge maradt ki.

A csoportbeli riválisok közül Franciaország már szerdán megérkezett, a szlovákok és a montenegróiak ma foglalják el szálláshelyüket.

A program. Arena Savaria, péntek, 16.15: Montenegró- Szlovákia. 18.15: Magyarország-Franciaország. Szombat, 15.45: Szlovákia-Franciaország. 17.45: Magyarország-Montenegró. Vasárnap, 16.15: Franciaország-Montenegró. 18.15: Magyarország- Szlovákia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!