Nehéz csoportban az U17-es lányok: három szombathelyi labdarúgó is a keretben

Bük, Sopron - Az U17-es lány labdarúgó-válogatott első Európa-bajnoki selejtezőjét csütörtökön 14 órai kezdettel Bükön Svájc ellen játssza. A nemzeti csapat 18 fős keretének a Viktória FC Szombathely három labdarúgója is tagja.

Vastag Nándor

A Európa-bajnoki selejtezők elitkörében az egyik csoport küzdelmeinek Sopron és Bük ad otthont csütörtöktől jövő keddig. Mivel a tornáról csak az első helyezett jut a négycsapatos Eb-döntőbe, így a magyar válogatottnak minden bizonnyal bravúrra lenne szüksége a német, az orosz és a svájci riválisokkal szemben a csoportgyőzelemhez. A nemzeti csapat 18 fős keretének a Viktória FC Szombathely három labdarúgója a tagja, Kiss László szövetségi edző Marsai Nikolett, Pas Alexandra és Szarvas Alexandra játékára számít.

Vérmes reményeink nincsenek, de szeretnénk tisztességgel helyt állni a hazai pályán rendezett Eb-selejtezőben  fogalmazott Kiss László.  Németország a címvédő és megnyerte a legutóbbi világbajnokságot is, az oroszok jó játékerőt képviselnek, míg az első ellenfél, Svájc fejlődött a legtöbbet az elmúlt öt évben. A felkészülésünk úgy érzem megfelelő volt, sokat léptünk előre, bár kisebb problémáink azért akadtak. Különböző okokból pár játékos nem tudott minden összetartáson részt venni, egy sérültünk és két betegünk jelenleg is van. 



Pas Alexandra (sárga mezben) a Viktória válogatott játékosa

A szombathelyiek pedig egyértelműen a jobbak közé tartoznak, de összeségében nagyjából egyforma képességű a keret. Éppen ezért nincs is jelentősége, hogy csütörtökön hogyan döntök a kezdőcsapatot illetően, mindenki lehetőséget kaphat majd az elkövetkező napokban.

A program: (A mérkőzések megtekintése ingyenes) Csütörtök, Bük, 14.00: Magyarország-Svájc. Sopron, 16.00: Németország-Oroszország. Szombat, Bük, 14.00: Oroszország-Svájc. Sopron, 16.00: Magyarország-Németország. Kedd, Bük, 16.00: Németország-Svájc. Sopron, 16.00: Magyarország-Oroszország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!