Országzászlót avattak Gasztonyban

Országzászlót, új játszóteret és a saját erőből felújított orvosi rendelőt avatták fel Gasztonyban nemzeti ünnepünkön.

Nagy Ildikó

Hetven esztendő után ismét van országzászló a településen: március 15-én V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár méltatta a helyiek kezdeményezésére újra felállított jelképet.

A faluban már volt országzászló: az elsőt Piller Dezső egykori tanító vezetésével állították a település lakói 1941-ben. Azt azonban a háború után hatalomra kerülők  elbontatták,az indoklás szerint ugyanis nem volt összeegyeztethető  az akkori rendszer jelképeivel. Az új országzászlót az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen avatták fel, az ünnepi szónok V. Németh Zsolt,  a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára volt.

A település  felnőtt lakói az új nemzeti jelkép  mellett a helyi óvodások műsorának örülhettek, de a kicsiknek is volt okuk az izgalomra, hiszen ugyanezen a jeles napon birtokba vehették az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében elnyert támogatásból épített korszerű játszóteret.

És ha már ünnepség és avatási ceremónia: a település a közelmúltban   saját erejéből  felújíttatta az orvosi rendelőt, amit jelképesen szintén a csütörtöki rendezvényen vehettek birtokba a település lakói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!