Orvvadászt fogtak a rendőrök Borsodban

Számszeríjjal lőtt le állatokat egy orvvadász a napokban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szendrő határában lévő Szőlő-hegyeknél, őt és társát is elfogták.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Egy hivatásos vadász jelentette hétfőn a rendőröknek, hogy a térségben feltehetően orvvadászok garázdálkodnak. Ezután a vadász egy vadőrrel és a rendőr járőrökkel a nyomukba indult - mondta Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az erdei úton egy fatörzsön fennakadt, üres, lezárt, rendszám nélküli fekete terepjáróra bukkantak, majd a járműtől fél kilométernyire két férfit igazoltattak. A rendőrség előállította őket, miután bebizonyosodott az orvvadászat. 

A számszeríjjal elejtett két őzsutát és egy őzbakot is megtalálták, miként a vadászathoz használt eszközöket is. A 31 éves orvvadász ellen nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette, valamint állatkínzás megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!