Osztálytársaival színházban járt Tilla

Attila színházban volt, talán kirándulhat is. Olvasóinktól tudjuk: szívesen olvassák a róla szóló híradásokat, s gyűlik az adomány is.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Kőszegen, a  Béri Balog Ádám Általános Iskolában minden hétköznap reggel úgy kezdődik a nap a negyedik osztály termében, hogy Vargáné Krug Erika fertőtleníti a kis Attila padját. Nem mondta senki ezt neki, de a tanárnő úgy érzi, ez hozzátartozik azokhoz az óvintézkedésekhez, amit megkövetel az osztály leukémiás kis betegének gondos ápolása.

Egy csomó szájmaszkunk is van. A  gyerekek tudják, ha megbetegszik, lázas lesz valaki az osztályból, akkor nem jön iskolába, de ha kicsit szütyög, akkor máris felvesz egy szájmaszkot. Nálunk ez divatos holminak számít  meséli a tanárnő.

Az iskolában azonban nemcsak ezek jelzik, hogy ide jár a kis Attila. Már a bejárati ajtón piros szívecskék és egy felirat  fogadja a belépőt: itt folyamatos a papírgyűjtés.

Szülők és gyerekek is kötegekben hozzák a papírt, egy környékbeli vállalkozó elviszi, az érte járó pénzt átadjuk Attila családjának, a Sólyom-családnak. Nem nagy összegek ezek, néhány ezer forintról van szó, de mégis csak segítség  hallom Földesi Jánostól, a Balog iskola igazgatójától.

Attila az osztállyal együtt színházban volt, a Diótörőt nézte meg a Jurisics-várban. Nagyon tetszett neki. Pénteken talán elmehet kirándulni az osztálytársaival a lukácsházi biotájházba. De csak talán. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!