Remekül rajtolt a férfi kosárlabda-válogatott

Szombathely - Remek teljesítménnyel, az ukránok elleni győzelemmel nyitotta a férfi kosárlabda-válogatott az A-divízióban maradásért zajló osztályozót. Folytatás szombaton, Prágában.

Tóth Gábor

- Alaposan felkészültünk az ukránokból, több meccsük felvételét láttuk. Abban azért bíztunk, hogy hazai pályán meglephetjük őket - fogalmazott a válogatott csapatkapitánya, Németh István. - Én egyébként 8-10 pontos győzelmet reméltem, de persze az nem baj, hogy kicsit több lett belőle. Ki tudja: lehet, hogy a végelszámolásnál számít majd a gólkülönbség? Nagyon fontos, hogy jól kezdtük a sorozatot, most mindenki egy kicsit fellégezhet.

- Egyébként az első félidőben talán az eddigi leggyengébb teljesítményünkkel rukkoltunk elő, a felkészülési meccseken rendre jobban játszottunk - folytatta Németh István. - Aztán a szünetben átbeszéltük a dolgokat, és a folytatásban már nem volt probléma. Szerencsére ekkor már nekem is bejöttek a távoli dobásaim - az első félidőben hatszor is rosszul céloztam távolról, pedig mindegyik triplát kidolgozott helyzetből engedtem el. A harmadik negyed végén már éreztem, hogy megvan a meccs. Nálunk mindenki jól pörgött, nem volt gond sem a védekezéssel, sem a támadással, míg az ukránok inkább csak erőlködtek. Most szusszanunk egyet, aztán folytatjuk a csehek ellen. Jó lenne meglepetést okozni Prágában.

A válogatott csütörtökön már Budapesten, a Honvéd csarnokában tréningezett, ma pedig elutazik Prágába. A szombati meccs után egyből átteszi a székhelyét Szolnokra, ahol augusztus 11-én már Észtország lesz az ellenfél.

Az A-divízióban maradásért négy csapat vív körmérkőzéses osztályozót. A másik meccsen: Észtország- Csehország 69:65.

Menetrend, augusztus 8., szombat: Csehország-Magyarország, Prága, 20.30. Augusztus 11., kedd: Magyarország-Észtország, Szolnok, 18.00. Augusztus 14., péntek: Ukrajna- Magyarország, Kijev, 18.00. Augusztus 17., hétfő: Magyarország- Csehország, Szolnok, 18.00. Augusztus 20.. csütörtök: Észtország- Magyarország, Tallinn, 17.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!