Sárvári ámokfutás: jövő héten hirdetnek ítéletet

Végrehajtandó szabadságvesztést kért az ügyész a sárvári markolósként elhíresült férfira, a védő szerint legföljebb ittas vezetés róható terhére. A bíróság jövő pénteken hirdet ítéletet.

Simon Erzsébet

Szakértői vélemények meghallgatásával folytatódott a Szombathelyi Városi Bíróságon a sárvári markolósként elhíresült S. I. pere csütörtökön. A tárgyalás végén elhangzott a vád- illetve a védőbeszéd, ítéletet a jövő pénteken hirdet dr. Farkasné dr. Diós Mária.

S. I. az a férfi, aki tavaly februárban ittasan közlekedett egy homlokrakodó géppel Sárvár utcáin, rendőri felszólításra sem állt meg, a belvárosban pedig a markoló kanállal összelapított egy rendőrautót. Egy járőr lövésekkel igyekezett megállítani az ámokfutót, akit végül testi kényszer alkalmazásával fogtak el.

A csütörtöki tárgyaláson az igazságügyi műszaki szakértő és a fegyverszakértő együttes szakvéleményt tárt a bíróság elé. Eszerint a homlokrakodó gép bal első kerekére leadott lövések áthatolhattak a gumin, s akadálymentesen létrejöhetett a jobb első keréken a golyó bemeneti nyílása.

Dr. Bakucz Árpád ügyész a vádbeszédében hivatalos személy elleni erőszak illetve közúti veszélyeztetés bűntette, továbbá rongálás és ittas járművezetés vétsége miatt kért végrehajtandó szabadságvesztést a vádlottra, súlyosbító körülményként megemlítve, hogy ittas vezetésért korábban már négyszer elítélték S. I.-t.

Dr. Tóth László a védőbeszédében azt hangsúlyozta:  legföljebb az ittas vezetés róható a védence terhére, a többi vádpont a védelem szerint nem áll meg. S. I. az utolsó szó jogán bocsánatot kért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!