Sörszállító csúszott egy utánfutós teherautóba a Rába-hídon (fotókkal)

Szerda hajnalban 5 óra tájékán történt baleset a 84-es főút Sárvárt elkerülő szakaszán a Rába-hídnál. Egy utánfutót vontató kistherautó megcsúszott a híd jeges útfelületén, az emberi irányítást átvették a fizika törvényei.

Benkő Sándor

Az irányíthatatlanná vált járműszerelvénybe belecsúszott egy sört szállító teherautó.

Az ütközés ereje mozgásképtelenné tette a teherautót, szétszakadtak a kábelkötegek, és az így kivilágítatlanná vált járműbe szaladt bele egy Suzuki.

Ráadásul a szerencsétlenül járt Suzukit az ütközés nekivágta a szalagkorlátnak is, így annak mind a két oldala összetört.

A balesetben személyi sérülés nem történt, az anyagi kár azonban jelentős.

A híd felülete még a reggeli órákban is síkos volt, elővehetjük tehát az ilyenkor szokásos szlogent, hogy nagyon kell vigyázni, mert a lehűlt levegőben főleg a hidak útfelületére ráfagyhat a hajnal párája, amit tetéz még az óriási köd, amiben csak tapogatózni lehet, nem pedig biztonságosan közlekedni.

Erre azért fontos, hogy odafigyeljünk, mert a múlt héten még tombolt a nyár, jövő héten várhatóan még hidegebb lesz, és ez az átmeneti időszak nagyon becsaphatja a közlekedőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!