Szombathelyi képviselő lehet a Fidelitas elnöke

Szombathely - A hétvégén tartják a Fidelitas IX. Tisztújító Kongresszusát Miskolcon. Közel ezer küldött fogja megválasztani a Fidesz ifjúsági társzervezetének új elnökségét. Szijjártó Péter, aki 2005 irányítja a szervezetet nem indul elnöknek, mivel az év eleje óta Orbán Viktor kabinetfőnökeként dolgozik.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Értesüléseink szerint Szijjártó Péter felkérésére Ágh Péter, szombathelyi politikus indul az elnöki tisztségért. Az indulás feltétele, hogy hét megyei választmány támogassa a jelöltet, ám a vasi országgyűlési képviselőt az ország valamennyi testülete támogatta. 

Ágh Péter több, mint tíz éve tagja a szervezetnek, 2007 óta ügyvezető alelnökeként dolgozott. A Fidelitas az elmúlt években nemcsak Magyarország, hanem Közép-Európa legnagyobb politikai ifjúsági szervezetévé is vált, most már az Európai Néppárt ifjúsági szervezetében is alelnököt adnak. 

- Óriási megtiszteltetés, hogy a  Fidelitasnak elnökének jelöltek. Magyarország minden táján, több mint háromszáz településen 11.000 tagja van a szervezetnek, számos önkormányzati testületben 153 képviselő jeleníti meg a fiatalok érdekeit, és a parlamenti csoportunk is „kinevelt” olyan képviselőket, akik mára a nagypolitikában nevet és elismertséget szereztek maguknak - mondta lapunknak Ágh Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!