SZTK: kollégiumként hasznosítaná a vevő

Kollégiumként hasznosítaná az SZTK épületét az a vevőjelölt, aki a 320 millió forintra becsült épületért 350 milliót fizetne.

Nagy Ildikó

Új vevő jelentkezett az SZTK-ra. A  megyei önkormányzat tulajdonában lévő épületért 350 millió forintot ajánlott az érdeklődő. Az ingatlan értékét korábban 320 millió forintra becsülték.

- A vevőt egy ingatlanközvetítő cég hozta. Úgy tudjuk, kollégiumként szeretné hasznosítani az épületet - mondta el érdeklődésünkre Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke.

A szombathelyi önkormányzatnak elővásárlási joga van az épületre. Dr. Ipkovich György polgármester elmondta: a vevő egyelőre nem kereste meg a városi önkormányzatot, így a szerződés részleteit sem ismerik. A polgármester hozzátette: bár a megkeresés elmaradása miatt kételkedik az ajánlat komolyságában, szerdán tájékozódik az ügyben. A döntést azonban a képviselőtestületre bízná. Elvileg a július 6-i közgyűlésen eldönthetik, hogy élni kívánnak-e az elővásárlási joggal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!