Tilla raliversenyzőnek készül

Cégünk, a Pannon Lapok Társasága számlát nyitott a 11 éves kőszegi kisfiú, a leukémiával küzdő Sólyom Attila megsegítésére. Sorozatot közlünk róla.

Némethy Mária

Számomra csodagyerek a kis Attila. Ahányszor eddig beszélgettem vele a legtöbb szót az ilyen-olyan minőségű  autókról váltottuk, rengeteget tanultam e tárgykörben tőle, egyszer sem, még zárójelben sem említette, hogy uncsi lenne az iskola (pedig tudvalevő, az egy olyan borzasztó hely, ahol naponta számon kérnek a gyerekektől valamit).
Á, nem. Tilla ilyet ki nem ejtene a száján. Nagyon szereti iskoláját, a Béri Balogot, és nagyon-nagyon  pedagógusát, Erika nénit. Várja a vele és osztálytársaival is a találkozást. 
 
A tantárgyak? Nagy kedvence az olvasás. A legtöbbet olvasott mese A kiskakas gyámánt félkrajcárja. Miért? Mert vicces, válaszolta Tilla. A második helyezett a Kisgömböc (nem véletlen, hogy a filmek közül szereti a Magyar népmesék sorozatot.)  Erika néni elárulta nekem: remek a szövegértése Tillának, és a matekkal sem áll éppen hadilábon. Az alapműveleteket pontosan, gyorsan tudja Tilla, a nyitott mondatok és egyéb nyalánkságok meg ugyanúgy meggondolkodtatják, mint kortársai zömét. Attila mumusa a tantárgyak között a helyesírás. Az valamiért nem megy.

Minek készül Tilla? A szerény, csendes kisfiú e kérdésemre nagyon határozottan rávágta a választ: Egyértelmű! Raliversenyzőnek!

Csütörtökön maradunk még az iskolánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!