Úttalan utakon Vasváron

<b>Vasvár</b> - Kalandtúrába illő mutatvány autóval eljutni a Vasút utca síneken túli részére. A mentő, a kukásautó sem tud ide behajtani. A lakók aláírásokat is gyűjtöttek, mert mielőbbi megoldást várnak az ügy érdekében, de eddig sok minden nem történt.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Vasút utca egyik felébe a 8-as főút alatt átvezető, gyalogjárdának tűnő aluljárón  keresztül lehet bejutni. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy nagyobb járművel, például furgonnal, mentővel vagy  kukásautóval  ne is próbálkozzunk. A bejáratnál egyébként tábla figyelmeztet az alagút 2,3 méteres széles és 1,9 méter magas. A városban csak bújóhídnak nevezik a mintegy húsz házból álló utcaszakaszhoz vezető részt.



Friss jogosítvánnyal nem ajánljuk a Vasút utcai alagútban a kocsikázást

Szélesítik? kiált felénk a kocsmaajtóból Gerencsér László. Bár ő nem a Vasút utca kritikus szakaszán lakik, mégis örülne, ha megoldódna az ott élők  gondja. Azt mondja, a felesége egyszer hajtott át az aluljáró alatt, az autó oldalán azóta is látható a végeredmény. 

Az idegeneket rendszeresen útbaigazító kocsmáros  is úgy véli, nincs az rendjén, hogy 2008-ban egy városi utcába  ne lehessen bejutni akármilyen autóval. 

Horváth Ferenc aláírásokat is gyűjtött az ügy érdekében, de sok minden nem történt.  Csupán annyi, hogy a Papmalmi utcán keresztül átvezető, kertek alatt kanyargó földutat rendbe tette az önkormányzat. Ám mivel a szomszédos földeken gazdálkodnak, a nagy járművek rendszeresen tönkreteszik a hátsó egérutat. Így a mostani csapadékos időjárásban a sártengerben lehetetlen az átjutás.



Bejárat a Vasút utca felé, sártengeren keresztül  Fotók: Horváth Csaba 

Nagy Alberthez egyszer már kellett mentőt hívni, ám a jármű nem tudta megközelízeni a házat. A mentők kiszálltak a járműből az aluljárónál, és hordágyon vitték ki az idős férfit a mintegy kétszáz méterre lévő autóhoz. 

Riportunk további részletei a szerdai lapszámban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!